AC Oulun 17-vuotias keskikenttäpelaaja Matias Ojala saattaa siirtyä tammikuun siirtoikkunassa saksalaisseuraan.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana Pietarissa tällä hetkellä oleva Ojala on yhdistetty siirtohuhuissa Hannoverin ja HSV:n riveihin. Nuorukaisen palvelukset herättävät kiinnostusta myös alemmalla sarjatasolla 2. Bundesliigassa pelaavassa FC St. Paulissa.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela vahvistaa, että yksi näistä kolmesta saksalaisryhmästä neuvottelee oululaisseuran kanssa pelaajasta.

– Olemme olleet keskusteluyhteydessä Saksaan, mutta mitään valmista ei ole vielä. Sen enempää en tässä kohtaa uskalla sanoa, Nurmela toteaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

”Matiaksen ura ykkösprioriteetti”

Ojala on itse aiemmin sanonut, että hän näkisi FC St. Paulin hänelle parhaiten sopivana seuraavana etappina. St. Paulissa ykkösjoukkueeseen murtautuminen olisi helpompaa bundesliigaryhmiin verrattuna (lue aiheesta enemmän tästä).

Nurmelan mukaan pelaajan toiveilla on merkitystä siirtoasiassa.

– Matiaksen ura on meille ykkösprioriteetti. Mietimme aina sitä, mikä on Matiaksen uran kannalta parasta.

Ojalan sopimus AC Oulun kanssa ulottuu vuoteen 2015 asti. Nurmela myöntää, että siirto olisi isoa asia myös seuran kannalta.

– Tietenkin toteutuessaan (siirto) olisi merkittävä meille, myös taloudellisesti. Tärkeintä on kuitenkin Matiaksen kehittyminen.

Jaakko Käyhkö (@JaakkoKayhko)