FC Lahden ja Djurgårdenin välisessä torstai-illan ottelussa saatiin viitteitä suomalaisen ja ruotsalaisen pääsarjojen tasoerosta, kun joukkueet kohtasivat OrsaSport Tournament Vantaan ottelussa torstai-iltana.

FC Lahden brassihyökkääjä Rafael iski joukkueensa johtoon rangaistuspilkulta kahdeksannella minuutilla. Tilanteessa ruotsalaispuolustaja ajettiin ulos, kun lahtelaisten testissä ollu tshekkihyökkääjä Karel Kroupa rynni keskeltä läpi ja tuli kaadetuksi.

Djurgården pelasi järkevästi

Maalinsa jälkeen lahtelaiset pitivät palloa, mutta kovin montaa selkeää paikkaa ei syntynyt. Djurgården puolusti miesvajaalla järkevästi, ja sai nopeasti aina kaksi neljän miehen linjaa pallon alle.

Kroupa pääsi kertaalleen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta maalivahti torjui vedon.

Kun lahtelaiset eivät käyttäneet ylivoimaansa hyväkseen, iski Djurgården. 26. minuutin kohdalla pallo pelattiin lahtelaismaalille, josta irtopallon iski maalin sähäkkä Philip Hellqvist.

Vain muutama minuutti myöhemmin ruotsalaiset käyttivät saamansa vapaapotkun hyödykseen. Vasemmalta lähteneen erikoistilanteen puski maaliin keskikenttäpelaaja Brian Span.

Toisellla puoliajalla sävel jatkui samanlaisena. Kun reilu 10. minuuttia ottelu oli jäljellä kenttäpelaajien määrä putosi yhdellä, kun FC Lahden keskuspuolustaja Jukka Sinisalo kaatoi vastustajan. Avausmaalin isä Hellqvist iski illan toisen pilkulta.

FC Lahti sai vielä kosmeettisen kavennuksen 82. minuutilla laitapelaaja Loorents Hertsin toimesta, mutta voitto kirjattiin lopulta ruotsalaisseuralle 3-2-lukemin. Huuhkaja-toppari Joona Toivio pelasi toisen puoliajan Djurgårdenin paidassa ja esiintyi varmasti omalla pelipaikallaan.