Kommentti: Pariisissa Jose Mourinhon mentävä aukko

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Spekulaatiot PSG:n päävalmentajan Carlo Ancelottin ja Real Madridin luotsin Jose Mourinhon tulevaisuudesta käyvät kuumina. On jopa mahdollista, että miehet vaihtuvat päittäin ensi kaudeksi.

Ancelotti on tuomassa liigamestaruuden Parc des Princesille ja taistelee edelleen myös gloorian tuomisesta Pariisiin Mestarien liigassa. Tästä huolimatta italialainen on epävarma tulevaisuudestaan.

Ancelotti on ilmaissut halunsa jatkaa Pariisissa, mutta on epäileväinen sen suhteen mitä seurajohto haluaa tehdä.

Ancelotti myöntää, ettei hän ole jutellut asiasta seuran presidentin Nasser el-Khelaifin kanssa. PSG:n omistajaporrasta saattaa ehkä mietityttää se fakta, että Ancelotti on käyttänyt valtakautensa aikana siirtomarkkinoilla 150 miljoonaa euroa eikä joukkueen uusi ilme ole ainakaan vielä ollut tuon rahatukon veroinen.

Ancelotti matkalla Madridiin

Ancelotti on yhdistetty jo Jose Mourinhon virkaan madridilaisseurassa. Portugalilaiskäskijän kausi on sujunut heikosti ja joukkueen sisällä on huhuttu olevan erimielisyyksiä.

Ancelotti on sanonut aiemmin voivansa nähdä itsensä joku päivä valmentajana Madridissa.

Ancelottin mahdollisuuksia parantaa se, ettei valmentajamarkkinoilla ole hänen lisäkseen kovinkaan monta potentiaalista nimeä Mourinhon korvaajaksi. Argentiinalainen Marcelo Bielsa voisi kenties olla yksi ehdokas.

Toisaalta ”El Loco Bielsan” palkkaaminen tuntuisi varsin hurjalta vedolta jopa Real Madridin mittapuulla. Ancelottin onkin huhuttu olevan Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perezin listan kärjessä.

PSG nousemassa korkeimmalla huipulle

Ranskalaisseura laittaa varmasti rahaa palamaan taas ensi kesän siirtomarkkinoilla. PSG on osoittanut olevansa nimimiehien perässä, joten seura kaavailee luotsikseen ensi sijassa Mourinhon kaltaista suurta tähteä.

Moni povaa Mourinhon jättävän Madridin ensi kesänä eikä valmentajamarkkinoilla ole montaa pestiä, jotka portugalilaista kiinnostaisivat.

Mourinho on itse toistuvasti haikaillut puheissaan Englantiin. Olisi helppoa nähdä juuri saaret miehen seuraavana valmennuskohteena.  Portugalilainen on sen sijaan vaikea kuvitella pienempään Ranskan liigaan – se varmasti tuntuisi hänestä askeleelta taaksepäin. Mourinhoa ei tiettävästi myöskään raha liialti ohjaile.

Mourinhoa saattaisi tosin kiinnostaa nostaa jälleen yksi seura maailman korkeimmalle huipulle. Ranskassa mies saisi käyttöönsä loistavat työkalut ja vapaat kädet. Ehkä hankalan Madrid-kauden jälkeen tarjous saattaisi tuntua sopivalta seuraavalta askeleelta.

PSG on aivan siinä hilkulla nousta maailman parhaimpien seurojen joukkoon. Jos tavoitteeseen halutaan päästä ja Ancelotti korvata, ei sopivia valmentajia ole jonoksi asti tarjolla.

PSG:n maailmanvalloitus on enää yhdestä Jose Mourinhosta kiinni.

Jaakko Käyhkö, ([email protected])

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS