Englannin Valioliiga on päättänyt ottaa käyttöön taloudellisten tappioiden rajoitukset. Valioliigan mukaan seurat saavat pisterangaistuksia, jos niiden tappiot eivät mahdu asetettuihin raameihin.

Seura ei saa tehdä yli 105 miljoonan punnan tappioita seuraavan kolmen kauden aikana ja kaudella 2013-14 seurojen pitää rajoittaa palkkakulujaan.

– Jos 105 miljoonan raja rikotaan, aiomme rangaista kovimmalla mahdollisella tavalla – pistemenetyksillä, kertoi Valioliigan johtaja Richard Scudamore BBC Sportille.

Sääntöjen tarkoitus on kehittää seurojen taloudellista pitkäjänteisyyttä. Valioliigan seurat tekivät kaudella 2010-11 yhteensä 361 miljoonan punnan tappiot.

Säännöstö on samankaltainen, minkä Euroopan Jalkapalloliitto UEFA on jossain määrin ottanut käyttöön (Financial Fair Play). Eurotasolla ensimmäinen kausi, mikä on tarkastelun alla, oli 2010-11.

Tarkasteluväli on useita vuosia, joten järjestelmän käytännön toimivuus on vielä epäselvää. Sitäkin on epäilty, kuinka millaisia sanktioita kattojärjestö uskaltaa panna toimeen, jos nimekkäät seurat rikkovat säännöstöä.

Lue alkuperäinen juttu tästä.