Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Laitahyökkääjä Juha Hakola, 25, ja amerikkalainen puolustaja Tyler Ruthven, 25 liittyvät kuopiolaisseuran riveihin.

KuPS allekirjoitti Hakolan kanssa loppukauden 2013 kattava sopimus. Hakola saapui Kuopioon perjantaina ja hän liittyi heti KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen ja oli mukana jo seuran harjoituksissa.

Pelaajan kansainväliset edustusoikeusasiat ovat parhaillaan etenemässä ja hänen on määrä pelata jo sunnuntaisessa IFK-ottelussa, mikäli siirtopaperit saadaan ajoissa kuntoon.

Hakola lähti ulkomaille hyvin nuorena ehtimättä pelata yhtään Veikkausliigaottelua. Hän on pelannut Hollannin pääsarjaa Willem II:n ja Heraclesin riveissä ja on pelannut kaksi viimeisintä sarjakautta unkarilaisen Ferencvarosin riveissä. Hakola saattaa pelata sunnuntaina uransa ensimmäisen Veikkausliigapelin, mikäli pelilupa-asiat ehtivät järjestyä sunnuntaihin mennessä.

Hakola on pelannut yhden virallisen A-maaottelun Huuhkajissa, mutta ei ole viime aikoina kuulunut rinkiin.

Ruthvenin pitää läpäistä lääkärintarkastus ja fyysiset testit

Ruthven saapuu Kuopioon viikonlopun aikana. Hänen tulee vielä läpäistä hyväksytysti seuran lääkirintarkastus sekä fyysiset testit, ennen kuin loppukauden 2013 kattava pelaajasopimus astuu lopullisesti voimaan.

Tarkastus ja testit pidetään ensi viikon alussa. Ruthven on pelannut MLS-seura New York Red Bullsin riveissä ja pelasi tällä kaudella ruotsalaisen Brage IK:n riveissä.