Kuten aiemmin tänään spekuloimme, siirtyy HJK:n 18-vuotias hyökkääjälupaus Joel Pohjanpalo Saksaan. Pohjanpalo teki bundesliigaseura Bayer Leverkusenin kanssa 30.06.2014 saakka kestävän lainasopimuksen, johon kuuluu myös osto-optio. Leverkusen kuitenkin lainaa kuluvan kauden ajaksi nuorukaisen eteenpäin kakkosbundesliigan VfR Aaleniin. VfR Aalen on vahvistanut Pohjanpalon siirron kotisivuillaan.

Teemu Pukin muutettua Skotlantiin on valmentaja Sami Hyypiä Saksan pääsarjan ainoa suomalainen, mutta kakkosliigassa riittää kuhinaa kentänkin puolella. Pohjanpalosta tulee jo viides suomalaispelaaja tämän kauden kakkosbundeksessa. Nivelsidevamma pitää Pohjanpalon kuitenkin sivussa kentiltä arviolta lokakuun alkupuolelle saakka.

Sami Hyypiä ja Bayer-johto halusi suomalaisen Saksaan kehittymään, sillä kakkosbundeksesta tätä on helpompi tarkkailla. Leverkusenin käyttäessä osto-optionsa Pohjanpalo voisi pelata pysyvästi bundesliigaseuran paidassa kaudesta 2014-2015 alkaen. Jos optiota ei kuitenkaan käytetä, voi hän mahdollisesti palata HJK:hon jo ensi kauden alkuvaiheessa.

HJK valmistautui Pohjanpalon lähtöön lainaamalla loppukauden ajaksi JJK:ssa maaleja paukuttaneen Eero Markkasen.