Armenia murskasi Bulgarian MM-kisahaaveet

© Kuva: Getty Images

Viimeksi vuonna 1998 MM-kisoissa esiintynyt Bulgaria on vielä ennen iltaotteluita Euroopan MM-karsintalohko B:n kakkosena, mutta sen kisahaaveet kokivat Armeniassa kestämättömän kolauksen. Armenia voitti Bulgarian maalein 2-1 ja sai mukavasti apua myös ottelun päätuomarilta, sillä vierailta ajettiin kaksi miestä suihkuun kesken pelin.

Bulgaria kohtaa tiistaisella päätöskierroksella kotikentällään Tshekin, mutta jo nyt on käytännössä varmaa, että sen pisteet eivät tule riittämään lohkokakkosten vertailussa playoff-paikkaan. Myös Tshekin kisatoiveiden voi jo sanoa kariutuneen. Teoreettiset mahdollisuudet jatkokarsintapaikkaan on B-lohkossa vielä Tanskalla ja Armenialla, mutta kummaltakin jatkoonpääsy edellyttäisi lohkovoittoon ylivoimaisesti edenneen Italian kaatamista.

Armenia tekikin samalla valtavan palveluksen muiden kahdeksan lohkon kakkospaikasta pelaaville maille, sillä missään muussa lohkossa ei ole pelattu näin paljon ristiin. Muun muassa Kroatiassa, Ruotsissa ja Islannissa onkin varmasti hierottu tyytyväisenä käsiä yhteen Armenian voiton varmistuttua.