Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa nimesi 23 ehdokasta maailman parhaalle jalkapalloilijalle myönnettävän Kultainen pallo-palkinnon saajaksi. Kultainen pallo eli ranskaksi Ballon d’Or on jaettu vuodesta 2010 lähtien eri maajoukkueiden kapteenien ja valmentajien sekä valittujen median edustajien mielestä maailman parhaalle pelaajalle. Kultainen pallo on suora perillinen aiemmin myönnetylle Fifan vuoden pelaaja-palkinnolle. Tämänkertaiselle listalle mahtui peräti kuusi Mestarien Liigan voittaneen Bayern Münchenin pelaajaa.

Jalkapallomaailman kirkkain tähti, Barcelonan Lionel Messi on voittanut pystin huimat neljä vuotta peräkkäin. Viimeinen ennen Messiä kunnianosoituksen saanut pelaaja oli Cristiano Ronaldo, joka voitti tittelin vuonna 2008. Tänä vuonna myös ruotsalaisella Paris Saint-Germainia edustavalla Zlatan Ibrahimovicilla arvioidaan olevan hyvät mahdollisuudet palkintoon.

23 pelaajan joukosta nimetään joulukuun alussa kolme kärkikandidaattia Kultaisen pallon saajaksi. Samoin tuolloin rajataan kolme parasta ehdokasta myös parhaan valmentajan, parhaan naispelaajan ja muiden tärkeiden palkintojen vastaanottajaksi.

Vuoden 2013 maailman parhaan pelaajan palkinto jaetaan televisioitavassa tilaisuudessa Zürichissä 13.1.2014.

Alla Fifan nimeämät ehdokkaat vuoden 2013 maailman parhaaksi pelaajaksi:

Gareth Bale (Wales), Edinson Cavani (Uruguay), Radamel Falcao (Kolumbia), Eden Hazard (Belgia), Zlatan Ibrahimović (Ruotsi), Andrés Iniesta (Espanja), Philipp Lahm (Saksa), Robert Lewandowski (Puola), Lionel Messi (Argentiina), Thomas Müller (Saksa), Manuel Neuer (Saksa), Neymar (Brasilia), Mesut Özil (Saksa), Andrea Pirlo (Italia), Franck Ribéry (Ranska), Arjen Robben (Hollanti), Cristiano Ronaldo (Portugali), Bastian Schweinsteiger (Saksa), Luis Suárez (Uruguay), Thiago Silva (Brasilia), Yaya Touré (Norsunluurannikko), Robin Van Persie (Hollanti), Xavi (Espanja)