Jalkapallon MM-kultaa vuonna 1998 Ranskan paidassa voittanut Fabien Barthez, 42, on tehnyt uuden aluevaltauksen moottoriurheilun puolelta.

Barthez, joka toimi maalivahtina myös mm. Manchester Unitedissa, on kruunattu Ranskan GT-autosarjan voittajaksi. Mies ja vuoroittain autoa ajava kilpa-ajaja Morgan Moullin-Traffort sijoittuivat sarjan päätösviikonloppuna Paul Ricardin radalla kahdessa lähdössä sijoille viisi ja seitsemän. Tämä riitti kokonaiskisan voiton varmistamiseen.

– Olen aina ollut ihastunut moottoriurheiluun, jopa silloin kuin pelasin jalkapalloa. Olen halunnut ymmärtää, miltä tuntuu ajaa kilpaa. Minun piti odottaa pelaajaurani loppuun tätä kokeillakseni, Tribalfootball-sivusto siteerasi ranskalaista.

– Tämä ei ole kuin jalkapalloa. Tässä voi olla yhä hyvä 35-vuotiasta vanhempanakin, mikä oli ikä jolloin lopetin jalkapallon.

Näistä saadut pisteet riittivät kokonaiskilpailun voiton varmistamiseen. Sarjassa ajaa aivan huippuluokan kuljettajia mm. rallin yhdeksän kertainen maailmanmestari Sebastian Loeb.