Saksan Bundesliigan viikonlopun ykkösottelu lienee Ruhrin derby Schalken ja Dortmundin välillä. Vaikka Dortmund oli joukkueista selkeästi parempi viime kaudella kokonaisuudessaan, Schalke onnistui voittamaan molemmat keskinäiset ottelut.

Tämän kauden Schalke aloitti suorastaan surkeasti, mutta on nostanut profiiliaan. Joukkue on sarjassa viides. Kohokohta on ollut Leverkusenin kaataminen. Mestarien liigassa joukkue voitti kaksi ensimmäistä kamppailua ennen viikolla tullutta Chelsea-tappiota.

– Viime vuonna oli epäilyksiä myös, mutta onnistuimme voittamaan heidät kahdesti, Schalke-luotsi Jens Keller kommentoi ottelua UEFA.com:n mukaan.

– Tässä derbyssä on omat lainalaisuutensa. Tiedostamme toki Dortmundin olevan täydessä iskussa ja heiltä löytyvän todella paljon laatua ryhmästään. En voi luvata kuin sen, että teemme kaikemme.

Dortmund juhli viikolla vierasvoittoa Arsenalista ja on kotimaan sarjassa kakkosena pisteen perässä Bayern Müncheniä.