Ykkösen AC Oulu ja Joonas Sohlo ovat solmineet pelaajasopimuksen. Sopimus pitää 26-vuotiaan oululaispelaajan kotikaupungin ylpeydessä ainakin kauden 2014.

Sohlo liittyi AC Oulun harjoitusvahvuuteen kaudella 2011. Vielä tuolloin FC Opan sopimuspelaajiin kuulunut kikkarapää antoi jatkuvasti vahvoja näyttöjä ansaiten lopulta sopimuksen AC Oulun kanssa kaudelle 2012.

Debyyttikaudella maaleja syntyi komeasti yhdeksän kappaletta. Viime kaudella romuluinen rymistelijä iski seitsemän maalia 23:ssa virallisessa ottelussa eli yhteensä 16 maalia kahteen kauteen.

AC Oulun johto- ja valmennusportaassa ollaan erittäin tyytyväisiä oman kylän pojan jatkosopimukseen.

– Häntä ei voida hyvälläkään tahdolla kutsua lahjakkaaksi pelaajaksi taitojensa puolesta. Se mikä puolestaan erottaa hänet monesta muusta on tahtotila – sitä ei voi harjoitella, sitä on tai ei ole. Solho on näyttänyt mitä kova työ ja periksiantamattomuus tarkoittaa ja kaksi kautta hän on ollut meidän paras maalintekijä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen taustoittaa seuran kotisivuilla.

– Hän on erittäin tärkeä osa joukkuetta henkisellä tasolla – hän kannustaa ja on aina positiivinen. Hän vaatii itseltään todella paljon ja aikoo panostaa nyt jalkapalloon viime kautta enemmän. Tämän johdosta me myös seurassa odotamme häneltä entistä enemmän, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela tiivistää.