Saksan Bundesliigassa ei pelaa tällä hetkellä ainuttakaan suomalaispelaajaa, mutta alasarjoissa sitäkin enemmän. Lähimpänä pääsarjapaikkaa suomalaispelaajista on tällä hetkellä Huuhkajien luotettava keskikenttämies Tim Sparv. Sparvin joukkue SpVgg Greuther Fürth on kakkosbundesliigassa sijalla kaksi eli toisella suoran nousijan paikalla.

Maanantai-iltana Greuther Fürthillä on edessään kärkiottelu sarjaa johtavan 1. FC Kölnin vieraana. Otteluun valmistautuminen oli kuitenkin kaukana ihanteellisesta.

Greuther Fürthiä riepotteli viime viikolla norovirus, jonka takia joukkueen perjantain ja lauantain harjoitukset jouduttiin perumaan ja harjoituskenttä eristämään. Sairastuneiden joukossa oli yhteensä 15 pelaajaa, valmentajaa ja huoltajaa. Ripulitauti heitti sängyn pohjalle myös viime viikolla 27 vuotta täyttäneen Sparvin. Ikävä synttärilahja Sparville:

Myös joukkueen valmentajan Frank Kramer joutui epidemian uhriksi.

– Tauti vei jalat alta yhtäkkiä ja todella rajusti. Pikkuhiljaa elämä alkaa kuitenkin taas voittaa. Vaikka tärkeintä ei olekaan se, kuinka juuri minä voin, Kramer kuvailee taudinkuvaa Greuther Fürthin kotisivuilla.

Sunnuntaina joukkue pystyi jälleen harjoittelemaan, mutta edelleen edetään varovasti. Erityishuomiota kiinnitetään hiilihydraattipitoiseen ja vähärasvaiseen ravintoon sekä riittävään nesteytykseen. Lähtökohdat voisivat silti olla helpommatkin kärkiottelun lähestyessä.

– Valmistautuminen ei tietenkään ollut optimaalinen, mutta sellaista elämä joskus on. Tahto voi kuitenkin siirtää vuoria ja tavoitteemme on pelata Kölnissä todella hyvä ottelu, valmentaja Kramer maalailee eikä halua piiloutua selittelyjen taakse.