Nimekkäimpien suomalaispelaajien Teemu Pukin (Celtic), Niklas Moisanderin (Ajax) ja Roman Eremenkon (Rubin Kazan) kausi europeleissä on tullut päätökseensä. Kun myös Sami Hyypiän valmentaman Bayer Leverkusenin tilanne näyttää mahdottomalta Mestarien liigan pudotuspeleissä PSG:lle kotona kärsityn 0-4-tappion jälkeen, on suomalaisedustus europeleissä enää Tero Mäntylän sekä Pikkuhuuhkajien puolustajan Thomas Lamin varassa.

22-vuotiaan suomalaistopparin Mäntylä bulgarialaisseura Ludogorets Razgrad selvitti tiensä jatkoon Eurooppa-liigan pudotuspeleissä maineikasta roomalaisseura Laziota vastaan. Italiasta haetun 1-0-vierasvoiton jatkoksi joukkueet tasasivat torstaina jännittävässä ottelussa pisteet Bulgariassa maalein 3-3.

Ludogorets Razgradin kausi on ollut melkoista tuhkimotarinaa. Joukkueen taival alkoi jo Mestarien liigan toiselta karsintakierrokselta heinäkuussa. Karsintavaiheessa kaatui ensin Slovan Bratislava ja sitten Partizan Belgrad ennen kuin nimekästä sveitsiläisryhmä Baselia vastaan matka katkesi ja tie vei Eurooppa-liigaan.

Lohkovaiheen Ludogorets selvitti tappioitta, vaikka vastassa olivat kovat PSV Eindhoven, Chernomorets Odessa ja Dinamo Zagreb. Eikä nöyrtyä tarvinnut Laziollekaan. Seuraavaksi vastus vain kovenee, sillä arpa heitti Ludogoretsin seuraavan kierroksen vastustajaksi Valencian.

Tero Mäntylä nauttii seurassa suurta luottamusta ja hän oli myös joukkueen avauskokoonpanossa molemmissa Lazio-peleissä. Avausosassa suomalainen pelasi täydet minuutit ja eilen mies otettiin vaihtoon muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Mixu Paatelainen valitsi nuoren puolustajan ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen ensi viikon keskiviikkona pelattavaan Unkari-otteluun.

Thomas Lamin seura AZ Alkmaar pudotti jatkosta Slovan Liberecin ja kohtaa seuraavalla kierroksella venäläisen Anzhi Makhachkalan. Lam on saanut peliaikaa yhdessä joukkueen europelissä.