Espanjan La Ligaa kolmen pisteen erolla ennen Barcelonaa ja Atlético Madridia johtava Real Madrid on pelannut jo huikeat 26 ottelua peräkkäin ilman tappioita. Komeaan putkeen on laskettu yhteen kotoisen liigan, Mestarien liigan ja Espanjan cupin ottelut.

Edellisen kerran Real Madrid hävisi vieraskentällä Barcelonaa vastaan 26.10. Sen jälkeen Carlo Ancelottin valmentaman miehistön peli on kulkenut kuin unelma.

Ancelotti lähestyykin putkensa turvin jo seuraennätystä. Ennätys, 34 perättäistä tappiotonta ottelua on hollantilaisen Leo Beenhakkerin nimissä. 71-vuotias Beenhakker pitäisikin kunnian mieluusti yhä itsellään.

– Ennätys on yhä minulla, joten olenhan yhä maailman paras, eikö, Beenhakker kysäisee espanjalaislehti AS:n haastattelussa.

Hollantilaisvalmentaja kertoo, ettei koskaan ollut suuri tilastojen ystävä, mutta lehdistö muistuttaa häntä auliisti ennätyksestä. Hän on ylpeä ollessaan osa Realin historiaa, mutta pitää täysin mahdollisena, että Ancelottin ryhmä riistää häneltä lähiaikoina tappiottomien otteluiden ennätyksen.

– He pelaavat todella korkealla tasolla, ja olen siitä iloinen. Mutta ehkä minun pitää kirjoittaa Ancelottille sähköposti: ”Kuules Carlo, olet ystäväni, mutta ole kiltti äläkä koske ennätykseeni”, Beenhakker nauraa.