Alexei Eremenko junior, 30, teki tammikuussa sopimuksen loppukaudeksi Skotlannin liigaseura Kilmarnockin kanssa, mutta hänen tavoitteensa on jäädä seuraan – tai ainakin maahan – myös pidemmäksi ajaksi perheensä vuoksi.

– Haluan nyt vain nauttia jalkapallosta. Olen pelannut jo pitkään, monessa maassa, ja jotkut maista eivät olleet niin hyviä perheelleni. Haluan nyt vain asettua aloilleni perheeni kanssa, Eremenko kertoi The Daily Mailille.

– Poikani on kuusi ja menossa kouluun pian. Meidän täytyy vain löytää paikka, missä kasvattaa hänet. Skotlanti voisi hyvinkin olla se paikka, hän pohtii.

Eremenko pääsi lauantaina vaihdosta kentälle reiluksi 20 minuutiksi, mutta Kilmarnock taipui vieraissa Aberdeenille 1-2-lukemin.

Ottelu oli Eremenkolle kuudes kevätkaudella. Hän on kolmesti pelannut avauksessa ja tehnyt jo yhden maalinkin. Kilmarnock on kahdeksas 12 joukkueen sarjassa, mutta on mukana putoamistaistelussa.

Paino-ongelmia koko aikuisiän ajan

Eremenko ei ollut tammikuussa siirryttyään vaaditussa fyysisessä kunnossa, mutta on ottanut askeleita parempaan

– Tiedän että fysiikkaani voisi olla parempikin. Pelasin kuitenkin täyden peliajan Dundee Unitedia vastaan. Uskon näyttäneeni, että vaikka en ole parhaassa kunnossa, osaan yhä pelata ja pystyn auttamaan joukkuettani.

Mies myöntää rehellisesti oman heikkoutensa, mutta pitää itseään myös eräänlaisena luonnon oikkuna.

– Asia on niin, että fyysinen kunto on aina ollut ongelma minulle. Vielä enemmän nyt, koska minulla ei ollut kunnon pre-seasonia alla. Olenko ylipainoinen? Voin sanoa, että olen varmaan aina ollut ylipainoinen, mutta kyse ei ole siitä etten pitäisi huolta itsestäni, Eremenko tilittää

– Olen tarkka siitä mitä syön, mutta sellainen vain kroppani on. Vaikka söisin täysin normaalisti – lihaa ja annoksen perunoita – saan kilon lisää. Ei minun tarvitse syödä edes mitään rasvaista. Sellaista se on ollut koko elämäni ajan. Minua on sanottu ylipainoiseksi 18-vuotiaasta alkaen.