Putoamistaisteluun ennakoitu FC Augsburg on ollut yksi kauden ehdottomasti suurimmista yllättäjistä Bundesliigassa. Sarjataulukon kahdeksas sija on on paljon enemmän kuin uskallettiin odottaa eikä paikka ensi kauden eurokentilläkään ole vielä ulottumattomissa.

Nimettömästä pelaajaryhmästä moni aiemmin tuntematon kasvo on luonnollisesti noussut menestyksen myötä suuren yleisön tietoisuuteen. Niin myös 23-vuotias laitalinkki André Hahn. Vinttikoiran lailla kiitävä uurastaja on ollut Augsburgin tärkein yksittäinen pelaaja.

Hahnin Augsburg-sopimuksessa oli verrattain erittäin edullinen ulosostoklausuuli, 2,25 miljoonaa. Ei olekaan ihme, että miehen palveluksista käytiin kovaa kilpailua. Väännön voitti lopulta Bundesliigassa kuudentena oleva Borussia Mönchengladbach, vaikka Der Westen –lehden mukaan myös ainakin Mestarien liigaan matkalla olevat Borussia Dortmund ja Schalkekin miehelle sopimusta tarjosivat.

Hahn allekirjoitti Mönchengladbachin kanssa neljän vuoden sopimuksen.

Raketin lailla kolmosliigasta maajoukkuetasolle ja siirtomarkkinoiden isoksi kalaksi

– Andre Hahn on kehittynyt tällä kaudella Augsburgissa uskomattomasti. Hän kuuluu liigan vaarallisimpiin laitapelaajiin ja vahvistaa hyökkäystämme varmasti. Kilpailu hänestä oli kovaa ja olemme iloisia, että hän päätti tulla meille, Mönchengladbachin urheilutoimenjohtaja Max Eberl toteaa Mönchengladbachin kotisivuilla.

Hahn on tehnyt tällä kaudella kymmenen maalia ja syöttänyt seitsemän. Hän on ollut koko kauden ajan kärkisijoilla myös liigan keskitystilastoissa sekä ottelua kohti juostujen kilometrien tilastossa. Maaliskuun alussa Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw valitsi Hahnin myös ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukaan ystävyysotteluun Chileä vastaan. MM-kisamatkakin on mahdollinen.

Oikealla laidalla parhaiten viihtyvän työmyyrän urakehitys on ollut huimaa. Hahn ei ollut koskaan mukana missään Saksan juniorimaajoukkueessa ja pääsarjakokemustakin on vasta puolentoista kauden ajalta. Tammikuuhun 2013 mennessä hän oli pelannut korkeintaan Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ennen siirtoaan Kickers Offenbachista Augsburgiin.