Nopeasti eskaloitunut Ukrainan poliittinen kriisi on ymmärrettävästi vaikuttanut suuresti myös urheilumaailmaan. Ukrainan kansallisen jalkapallosarjan kevätkauden oli määrä alkaa viime lauantaina, mutta konfliktin takia ottelut jouduttiin siirtämään hamaan tulevaisuuteen.

Kevään avauskierrokselle oli sarjaohjelmaan rustattu Ukrainan kahden jättiläisseuran Kiovan Dynamon ja Shakhtar Donetskin välinen ottelu. Shakhtarin kannattajat olivat jo ehtineet ostaa liput peliin eikä reissun peruminen tuntunut enää oikealta.

Niinpä molempien joukkueiden ultrat päättivät yksissä tuumin pelata ottelun keskenään. Tempauksella pyrittiin osoittamaan Ukrainan eri alueiden yhtenäisyyttä venäläisten miehitystä vastaan. Kannattajat saivat käyttöönsä Kiovan Olympiastadionin kaikkine mahdollisuuksineen. Jopa ruokakojut avattiin ottelua varten.

Stadionin lehtereillä nähtiin plakaatti, jonka tekstinä oli ”Ukrainan vapaus tai kuolema”. Isänmaallisia lauluja laulettiin. Ottelun jälkeen puheenvuoron sai Dynamon ultrien edustaja Sergii Pavlichenko. Ukrainan kansannousun vallasta syöksemän presidentti Viktor Janukovitsin hallinto oli tuominnut Pavlichenkon vankilaan paria vuotta aikaisemmin ja nyt hänet oli vapautettu.

Sunnuntaina pelattu kannattajien välinen ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Tästä linkistä löytyy myös video tapahtumasta. Ottelusta kertoi Ultras-tifo.net-sivusto.