Linnatuomion saanut Bayern-pomo pimitti jopa puoli miljardia euroa – pelaajillakin tilejä samassa pankissa

© Kuva: Getty Images

Viime viikolla kolmen ja puolen vuoden vankilatuomion raskaista veropetoksista saanut Bayern München -pomo Uli Hoeness on pimittänyt Sternin mukaan rahoja vielä paljon luultua enemmän. Sternin haastatteleman nimettömän lähteen Hoeness oli kätkenyt salaiselle tililleen sveitsiläisessä Vontobel-pankissa jopa 600 miljoonaa frangia eli n. 493 miljoonaa euroa.

– Oikeudessa ei ymmärretty lainkaan todellisia summia. Suurin osa tiliotteista esitettiin vasta hieman ennen oikeusprosessin alkua, lehden lähde sanoo.

Hoenessin kerrotaan tehneen useita jättimäisiä siirtoja tililleen vuosien varrella. Suurimmissa siirroissa oli kyse jopa kaksinumeroisista miljoonasummista. Saman lähteen mukaan myös Bayern Münchenin pelaajilla on ollut tilejä samassa pankissa, mutta näiden kohdalla siirretyt miljoonat pysyvät matalammalla tasolla.

Oikeudenkäynnin tutkinta-aineistona hyödynnettiin yli 52 000 sivun laajuisia paperipinoja. Die Welt –lehden mukaan oikeuden tietoon tullut Hoenessin salaisen tilin suurin saldo oli 155 miljoonaa euroa vuonna 2005.