Saksan suurseura piti muutama vuosi sitten Jürgen Kloppia resupekkana – Nyt Euroopan halutuin valmentaja

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin valmentaja Jürgen Klopp on noussut viimeisten vuosien aikana futismaailman kenties halutuimmaksi valmentajaksi. Sympaattinen 46-vuotias elää tunteella pelissä, tekee hyvää jälkeä joukkueen kanssa ja olisi hyvä keulakuva mille tahansa seuralle.

Miestä viedään huhuissa milloin mihinkin Valioliiga-seuraan ja monien mielestä Klopp on jo nyt varma Joachim Löwin seuraaja Saksan maajoukkueen peräsimessä tämän jättäessä aikanaan pestinsä.

Espanjalainen AS-lehti asetti Kloppin viiden ehdokkaan joukkoon kysyessään lukijoiltaan toivevalmentajaa nykyisen koutsin Tata Martinon jälkeen Barcelonassa. Ja kas kummaa, Klopp sai espanjalaislukijoidenkin joukossa äänistä yli 50 prosenttia.

Klopp nauttii Dortmundissa erinomaista palkkaa ja jatkoi sopimustaan lokakuussa kesään 2018 saakka. Rahalla mies on varmaan silti sopimuksestaan irrotettavissa.

HSV:n kohtalokas virhearvio

Kaikkea tätä taustaa vasten on mielenkiintoista, ettei mestarivalmentaja kelvannut Bundesliigan Hamburger SV:lle kesällä 2008. Palkasta oli jo päästy sopuun eikä Kloppin kykyjä Hampurissa epäilty. Die Welt-lehden mukaan HSV:n silmäätekevät perääntyivät, koska eivät pitäneet pitkähiuksista rikkinäisissä farkuissa ja ajamattomassa parrassa liikkuvaa Kloppia riittävän edustavana joukkueen valmentajaksi.

Sen jälkeen Klopp teki sopimuksen Dortmundiin, jossa hän on juhlinut kahta Bundesliigan mestaruutta, yhtä cup-voittoa sekä Mestarien liigan finaalipaikkaa. Samassa ajassa HSV:llä on ollut kymmenen eri päävalmentajaa ja sen paras sijoitus sarjassa on ollut viides. Nyt taloudellisessa syöksykierteessä oleva kriisiseura on vakavassa putoamisvaarassa.

Kaiken ei tarvitse kiiltää ollakseen arvokasta.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.