Veikkausliigan maratontaulukon kolmannella sijalla oleva FC Haka jatkaa pelaamistaan perinnerikkaalla kotistadionillaan Tehtaan kentällä. Tehtaan kentän kohtalo ratkesi, kun ryhmä yksityishenkilöitä osti kentän yhdessä FC Hakan kanssa UPM:ltä.

Tehtiksen kohtalo oli pitkään epävarma kun UPM päätti luopua omistamastaan kentästä eikä neuvotteluissa Valkeakosken kaupungin kanssa päästy sopimukseen syksyllä 2013. FC Hakan kannalta tilanne oli hankala, koska seuralla ei ollut varaa ostaa kenttää ja toisaalta kentän vuokra oli nousemassa tasolle, joka olisi ollut FC Hakalle kestämätön.

Nyt FC Haka on mukana kentän omistavassa uudessa yhtiössä ja sen pelit jatkuvat Tehtiksellä tulevinakin vuosina. Tehtaan kentän ostanut yhtiö on nimeltään Valkeakosken Tehtis Oy.

– Tämä oli nähdäksemme ainoa mahdollinen keino varmistaa FC Hakan pelien jatkuminen Tehtiksellä kaudella 2014. Meille FC Hakan pelaaminen Suomen kauneimmalla stadionilla oli kunnia-asia. On myös hyvä, että joukkue voi nyt keskittyä Veikkausliigapaikan tavoitteluun, kun kenttäasia on ratkaistu, kertoo FC Hakan sekä Valkeakosken Tehtis Oy:n toimitusjohtajana toimiva Markku Salminen.

Valkeakosken Tehtis Oy:n tarkoituksena on kehittää Tehtaan kenttää merkittävästi tulevaisuudessa. Yhtiön tavoitteena on asennuttaa Tehtikselle keinonurmi, jolloin jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää käyttävä kenttä olisi lähes ympärivuotisessa käytössä.

Asiasta tiedotti FC Haka kotisivuillaan.