Veikkausliiga-kausi ovella – tässä ovat sarjan 5 parasta valmentajaa

Veikkausliiga-kausi 2014 potkaistaan käyntiin sunnuntaina. SuomiFutis-sivusto loi katsauksen muutoksiin valmentajamarkkinoilla ja nosti esiin viisi pätevintä käskyttäjää.

Kaikkiaan viisi seuraa 12:sta lähtee kauteen uusi luotsi ruorissaan. Kaksi valmentajaa vaihtoi seuraa sarjan sisällä. Toni Korkeakunnaksen siirtyi MYPA:sta FC Lahteen ja Lahdessa valmennusvastuun kesken kauden ottanut Juha Malinen hakee uusia haasteita Rovaniemeltä.

Maajoukkueen entinen päävalmentaja Antti Muurinen palaa vuoden tauon jälkeen näköalapaikalle MYPA:n käskyttäjänä. TPS-luotsi Mika Laurikaisen tauko oli pidempi, sillä hänet nähtiin Veikkausliiga-valmentajana viimeksi kaudella 2009.

Isot saappaat on täytettävänä isolla miehellä Shefki Kuqilla. ”Kosovon Härkä” on vasta toinen valmentaja yhdeksännen Veikkausliiga-kautensa aloittavan FC Hongan pääsarjahistoriassa. Seuran jättänyt Mika Lehkosuo oli pelaajien ja kannattajien keskuudessa pidetty mies, jonka työn jälki oli vakuuttavaa. Kuqi puolestaan tapailee vasta ensiaskeliaan valmentajan uralla.

Veikkausliiga-debytantti on myös SJK:n käskyttäjä Simo Valakari, joka nosti seinäjokiset nopeasti Ykkösestä Veikkausliigaan. Valakarin tähti onkin jyrkässä nousussa.

Klikkaa ylhäällä oikealla olevasta nuolesta eteenpäin valmentaja-rankingissamme.