Eurocup-ennätyksiä rikkoneen Sevillan sankarimaalivahti: ”Onni oli puolellamme”

© Kuva: Getty Images

Portugalin mestarijoukkue Benfica ei onnistunut vieläkään selättämään jo 52 vuotta vallinnutta Bela Guttmannin kirousta. Se hävisi uskomattomasti jo kahdeksannen peräkkäisen europelien loppuottelunsa. Ei ihme, jos pelaajien usko alkaa tulevilla kerroilla jo olla koetuksella.

Tällä kertaa Benfica nöyrtyi vasta pitkän kaavan kautta. Sevilla ja Benfica eivät saaneet 120 minuutin aikana maaleja aikaiseksi ja niin jouduttiin rangaistuspotkukilpailuun. Siellä Sevillan sankariksi nousi Portugalin maajoukkuemaalivahti Beto, joka torjui Rodrigon ja Oscar Cardozon yritykset. Sevillalta onnistui jokainen laukoja.

Beto myöntää, että Sevilla odotteli pilkkukisaa jo jatkoajan aikana. Hän tunnustaa Benfican suuruuden ja sanoo joukkueensa toivoneen ainoastaan vastahyökkäyksiä.

– Viimeisen 20 minuutin aikana Benfica vyöryi päällemme kaikin voimin. Veimme kuitenkin pelin rankkareille ja siellä onni oli puolellamme.

Sevillan itseluottamus kunnossa rankkareissa

Betolle rankkarien torjuminen oli tuttua puuhaa, sillä jo neljännesvälierässä Sevilla pudotti paikallisvastustaja Real Betisin jatkosta rangaistuspotkujen kautta. Patenttireseptiä voittoihin ei vahdilla silti ole.

– Rankkarikisaa on mahdotonta ennustaa, riippumatta siitä mitä tiedät pelaajista ja mitä he sinusta. Reagoit vain viime hetkellä tuntemustesi ja vaistojesi mukaan, Beto selittää UEFA:n kotisivuilla.

Sevillasta tuli eilen historian ensimmäinen joukkue, joka on voittanut kaksi eurooppalaisen cup-kilpailun loppuottelua rankkarikisassa. Se jakaa myös Feyenoordin kanssa ennätyksen siitä, kuinka se on ollut kolme kertaa finaalissa ja voittanut ne kaikki.

Sevilla nousi kolmella voitollaan myös jakamaan UEFA-cupin ja sen seuraajan Eurooppa-liigan voittoennätystä. Samaan määrään ovat yltäneet Liverpool, Juventus, Inter Milan, Barcelona ja Valencia.

Benfica-luotsi Jorge Jesus on puolestaan vasta kolmas valmentaja, joka hävisi eurocup-finaalin kahdella kaudella peräkkäin. Aiemmin moisen saavutuksen olivat tehnet Marcelo Lippi ja Hector Cuper.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.