Juventuksen unelma Eurooppa-liigan voitosta kotistadionilla kuihtui kasaan torstaina, kun joukkue putosi välierävaiheessa 0-0-tasapelin myötä Benficalle yhteismaalein 1-2-lukemin. Kilpailun finaali pelataan Torinossa Juventuksen kotistadionilla myöhemmin toukokuussa.

Valioliigastakin tuttu erotuomari Mark Clattenburg ajoi ottelussa ulos Juventuksen eduksi vastustajan keskikenttäpelaajan 66. minuutilla, jättäen kuitenkin Conten mukaan toisen tärkeän tilanteen viheltämättä.

Hetki ennen Benfica-pelaajan ulosajoa hän ei antanut rankkaria Juventukselle, kun pallo osui Benfica-kapteeni Luisaon kateen Juve-hyökkääjän puskun seurauksena.

– En arvostanut vastustajiemme tai tuomarin asennetta. UEFA:n tulisi osoittaa meitä kohtaan hieman enemmän kunnioitusta lähettääkseen tuomarin, joka on vaadittavalla tasolla, Conte ärisi ottelun jälkeen BBC:n mukaan.

– Tuomari antoi heidän häiritä peliä koko ottelun alan. Ennen peliä hän kertoi ettei viheltäisi peliä poikki aina kun pelaaja on maassa, mutta todellisuudessa hän tekikin juuri niin.

39-vuotias Clattenburg on tuomaroinut pitkään, jo vuodesta 2006, myös kansainvälisiä otteluita sekä seurajoukkuetasolle että EM-kisoissa. Conten tapaisista avautumisista on yleensä palkittu valmentajaa toimitsijakiellolla.