RoPS-leirissä harmitusta voitosta huolimatta – ”Olisi ollut maali”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kupittaan urheilupuistossa nähtiin kaksijakoinen koitos lauantaina. TPS olisi ansainnut pisteet ensimmäisen jakson perusteella, mutta toisaalta RoPS paransi hyvin jälkimmäiselle 45-minuuttiselle ja otti 2-0-vierasvoiton. Aivan tyytyväisiä RoPS-leirissä ei silti oltu.

– Se ensimmäinen puoliaika oli ihan karmiva, nykyisin rovaniemeläisiä edustava Petteri Pennanen tokaisi koitoksen jälkeen.

– Se oli varmasti huonoin RoPS tällä kaudella. Ei siinä Juhan (valmentaja Juha Malinen) tarvinnut ihmeitä sanoa, kun kaikki tajusivat meidän pelin olevan ihan hirveätä, Pennanen kommentoi Malisen polttavaa puoliaikapuhetta.

Pääkäskijä Malinen katseli myrtyneenä suojattiensa otteita ensimmäisellä jaksolla. Kädet heiluivat ja suu kävi. Eikä ihme – sen verran surkea RoPS oli.

– Ensimmäisellä jaksolla oli tarkoitus antaa TPS:n viedä peliä. Halusimme nähdä, mitä siitä tulee. Ja katastrofihan siitä tuli, Malinen naureskeli.

TPS olisi ansainnut siirtyä tauolle johdossa, mutta vierailijat kestivät. Laukaukset maalia kohti menivät TPS:lle 9-0 ja kulmapotkutkin samoin lukemin. Tilastot kertovat ensimmäisestä jaksosta olennaisen.

– 25 minuutin kohdalla tiesin, että tilanne vaatii keskustelua ja muutoksia. Mietin, että pystymmekö ottamaan 0-0-torjuntavoiton. Ajattelin, että otetaan riski ja mennään puoliaikaan asti, Malinen valotti.

Tuuli kääntyi – ja peli myös

Riskinotto kannatti, ja toiselle jaksolle tuli erilainen RoPS. Vierailijat saivat tuulen taakseen ja käänsivät peliään aktiivisempaan suuntaan. Muutama pelaajavaihto toi selvästi lisää virinää joukkoihin.

Kotiyleisö saikin pettyä reilun tunnin kohdalla, kun RoPS siirtyi 1-0-johtoon. Maalin teki Pennanen. Sijoitus alakulmaan lähti rangaistusalueen reunalta.

Vähän myöhemmin turkulaisyleisö sai taas huokaista pettymyksestä. Nicholas Otaru pääsi läpi, mies nurin, ja TPS:n Sami Rähmöselle näytettiin punaista korttia. TPS-leirissä tuomiota pidettiin heti ottelun jälkeen kovana.

Eikä edes RoPS:n puolellakaan pidetty ratkaisusta. Pennasen mukaan hän olisi laittanut pallon pussiin, jos hyötynäkökohtaa olisi sovellettu. Pallo sattui pomppimaan tilanteessa suoraan kärjen takana liikkuneen pelimiehen lapikkaaseen.

– Mähän vedin sen siitä. Igor (Jovanovic) hyppäsi ja otti sen käsillään kiinni. Sehän olisi maali ollut, Pennanen harmitteli.

RoPS:n harmitusta lienee kuitenkin poistanut kolmen pisteen lisäksi toinen maali. Siitä vastasi Mika Mäkitalo 90. minuutin kohdalla.

Kova työ, ei palkintoa

TPS:lle lauantai-illan käsikirjoitus oli kaikkiaan kovin tuttu: hyväkään ottelu ei kartuta pistetililä. Kelkan uskotaan silti kääntyvän ennen pitkää.

– Olen tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon ja tapaan, jolla me pelasimme. Jään odottamaan sitä palkintoa, koska se tulee, päävalmentaja Mika Laurikainen sanoi.

TPS:n suurin ongelmakohta on maalinteko. Kotiyleisöä huudatti Mikko Hyyrynen, joka yritti saksipotkua muutamaankin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla maali ei ollut kaukana. Toisella suorituskerralla akrobaattinen osaaminen loppui kesken.

– Ei tuosta tarvitse parantaa kuin sen verran, että tulee maaleja.

– Jos jaksaa vaan painaa hommia, niin kyllä se sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin, Hyyrynen otti kantaa tehottomuuteen.

Jaakko Käyhkö, Turku
(Twitter:@JaakkoKayhko)


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.