77-vuotias Sepp Blatter on ilmoittanut haluavansa jatkaa kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtajana. Mikäli Blatter uudelleenvalitaan ensi vuoden kesäkuussa Zürichissä pidettävässä kokouksessa, aloittaa hän jo viidennen kautensa järjestön nokkamiehenä.

Sveitsiläinen on toiminut FIFA:n johdossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1998 lähtien. Kun Blatter valittiin jatkamaan tehtävässään vuonna 2011 ilman vastaehdokkaita, hän sanoi kauden olevan hänen viimeisensä.

Nyt Blatter on kuitenkin ilmoittanut sveitsiläislehti Blickille jatkoaikeistaan.

– Asetun jälleen ehdolle. Mandaattini päättyy, mutta tehtäväni ei ole vielä lopussa, Blatter kertoi BBC:n mukaan.

Blatterin seuraajiksi on aiemmin spekuloitu FIFA:n varapuheenjohtajaa Jeremy Webbiä ja järjestön entistä varapääsihteeriä Jerome Champagnea. Molemmat ovat kuitenkin todenneet, etteivät he asettuisi ehdolle, mikäli Blatter hakee tehtävään.