Tragikoominen mestaruustaistelu ei lannista Atlético-luotsia: ”Jäljellä finaalit Barcelonassa ja Lissabonissa”

© Kuva: Getty Images

Espanjan La Ligan ”taistelu” mestaruudesta on saanut viime kierroksilla tragikoomisia piirteitä. Ensimmäistä kertaa koko kauden aikana koko kärkikolmikko on jäänyt ilman voittoa kahdella peräkkäisellä kierroksella.

Mikä joukkue tahansa olisi voinut kohennella asemiaan merkittävästi, mutta johtotrio kompuroi yksissä tuumin ratkaisukierrosten aikana. Sarjakärki Atlético sai kahdesta viimeisestä ottelustaan yhden pisteen ja Barcelona kaksi. Real Madridin saldo viimeistestä kolmesta pelistä on kaksi pistettä ja eilinen Celta Vigo -tappio pudotti sen voittokamppailusta lopullisesti.

Lähimpänä voittoa oli sunnuntaina Atlético Madrid. Se oli varmistaa Espanjan mestaruuden jo eilen, mutta Adrianin ottelun lisäajalla kohti Malagan maalin ylänurkkaa laukoma veto pysähtyi lopulta Malagan argentiinalaisvahti Willy Caballeron näppeihin. Haamutorjunta saattoi jopa ratkaista mestaruuden Barcelonan eduksi.

Realin nöyrtyminen Celta Vigolle saattoi vaikuttaa nololta, mutta on muistettava, että Celta on juuri nyt yksi La Ligan kovakuntoisimmista joukkueista. Se kasvatti voittoputkensa jo neljään peliin ja halusi varmasti antaa valmentajalleen Luis Enriquelle tyylikkäät läksiäiset.

Barcelonan kanssa maalittoman tasapelin kotonaan pelannut Elche ei puolestaan ole hävinnyt kotonaan peräti kymmeneen otteluun. Nollapelissäkään ei ollut mitään uutta, sillä noissa kymmenessä ottelussa se on pitänyt nollan kahdeksan kertaa ja päästänyt vain kaksi maalia.

Atletico nöyränä kahteen loppuotteluunsa

Sunnuntain tulosten myötä Real Madridin päätöskierroksen kotiottelusta Espanyolia vastaan tuli pelkkä sparraus ennen Mestarien liigan finaalia. La Ligan voitto ratkaistaan huippujännittävässä trillerissä Camp Noulla Barcelonan ja Atlético Madridin välillä. Voitolla Barcelona on mestari, Atléticolle riittää tasapelikin.

Vaikka mestaruuden varmistuminen kotistadionilla jäikin vain senteistä kiinni, ei Atléticon valmentaja Diego Simeone jäänyt tasapeliä surkuttelemaan. Argentiinalaiskoutsi on tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen ja katsoo innostuneesti eteenpäin.

– Matkustamme Camp Noulle kolmen pisteen etumatkalla Barcelonaan nähden. Ennen kautta sitä ei olisi uskonut kukaan. Edessämme on finaali, jossa molemmilla on 50 prosentin mahdollisuudet, Simeone pyöritteli.

Barcelona ja Atlético Madrid ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo viisi kertaa eikä Atlético ole hävinnyt peleistä ainuttakaan. Ennusmerkit ovat siis sen kannalta erinomaiset.

– Toivottavasti näytämme osaamisemme kentällä heille, jotka uskovat meihin. Lähdemme peliin toiveikkaina, mutta nöyrinä. Emme ole saaneet lahjaksi mitään.

– Joukkue on hengissä ja jatkaa taistelua. He olivat surullisia, ettemme voittaneet Malagaa, mutta se on tärkeää, jotta he osaavat valmistua kahteen jäljelläolevaan finaaliimme Barcelonassa ja Lissabonissa, Simeone tiivistää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.