Uruguay kaatoi Italian niukasti 1-0-lukemin ja eteni voittonsa myötä Costa Rican takana lohkokakkosena jatkopeleihin. (raportti).

Suurimmaksi puheenaiheeksi ottelun jälkeen on noussut kuitenkin Luis Suarezin tv-kuvassakin nähty puraisu, kun mies upotti hampaansa Italian puolustajan Giorgio Chiellinin olkapäähän pienen pukkauksen saattelemana. Chiellinikin huitaisi perään Suarezia ja molemmat olivat nopeasti nurmen pinnassa.

Tuomareilta tilanne jäi täysin näkemättä ja peliä jatkettiin normaalisti. Vaikutti tämä tilanne tai ei, niin paine jäi Italian päättyyn ja hetki myöhemmin Uruguay iski voittomaalin kulmapotkusta.

Suarez on kahdesti aiemminkin syyllistynyt vastustajan puremisiin. Aikoinaan Hollannissa sekä viimeksi Valioliigassa keväällä 2012, jolloin hän sai kymmenen ottelun pelikiellon.

Suarezin viimeisintä tekoa kommentoi jo maailmankuulu brasilialaiskirjailija Paulo Coelhokin Twitter-tilillään kuvien kera. Kuva, missä näkyy Chiellinin olkapäässä hampaiden jäljet, ei välttämättä ole aito vaan kuvamuokkaus.