USA ei onnistunut kampeamaan Belgiaa tieltään MM-kisojen neljännesvälierässä. Silti turnaus antoi joukkueelle ja koko maan futikselle paljon.

– Jalkapallo on selvästi oikealla tiellä USA:ssa, vaihdosta sisään tullut maalintekijä Julian Green tokaisi FIFA.comin mukaan.

USA pääsi jatkoajalla peliin mukaan juuri Greenin maalilla. Belgia paineli jatkoajan alussa 2-0-johtoon, mutta Greenin kavennusosuman jälkeen USA:lla oli vielä mahdollisuutensa nousta tasoihin.

Greenin kotimaassa tasoitusosumaa toivottiin sankoin joukoin.

– Olen nähnyt joitain kuvia televisiossa pubeista ja stadioneista. On fantastista nähdä niin monia ihmisiä. Mielestäni MM-kisat ovat olleet ratkaiseva, että asiat ovat lähteneet rullaamaan siellä.

– Kun tein maalini, olin niin iloinen ja ajattelin, että ”nyt se on 2-1”. Voimme vielä nousta tästä. Valitettavasti emme tähän pystyneet, Green harmitteli.

USA:n valmentaja Jürgen Klinsmann muisti kuitenkin tappion jälkeen laittaa asiat mittasuhteisiin.

– Turnaus oli meiltä mahtava. Selvisimme jatkoon kuolemanlohkosta, jossa oli Saksa, Ghana ja Portugali. Onnistuimme myös pistämään parastamme Belgiaa vastaan 120 minuuttia. Joukkue ansaitsee suuren tunnustuksen tästä ja voimme ottaa tästä kokemuksestamme paljon positiivista mukaamme, Klinsmann veti yhteen.