Sami Hyypiän luotsaama Championshipissa pelaava Brighton osoitti selkärankaa nousemalla kahden maalin takaa 2-2-tasapeliin Charltonia vastaan lauantaina.

Brighton on noussut sarjassa jo keskikastiin viiden kierroksen jälkeen, kun kahta tappiota seurasi kaksi voittoa ja nyt tasapeli. Charlton ei ole hävinnyt otteluakaan ja on kuudentena.

Ottelun molemmista Brighton-maaleista vastasi 22-vuotias toppari Lewis Dunk, seuran oma kasvatti. Jälkimmäinen syntyi aivan viime hetkillä jolloin myös maalivahti David Stockdale oli nostettu erikoistilanteeseen mukaan hämmentämään.

– Olen iloinen Dunkyn puolesta, molemmat maalit oli hyviä puskuja, Hyypiä kertasi seuransa kotisivuilla.

– Hän on pelannut erinomaisesti viime aikoina ja maalintekijän tilastoon pääsy on hyvä bonus. On mahtavaa, että meiltä löytyy maalintekovoimaa erikoistilanteisiin; ne ovat tärkeä osa peliä.

Dunkilla kaikki eväät huipulle

Hyypiä kertoo, että ei ollut kuullut alkukauden komeetastaan juurikaan ennen saapumistaan.

– Katsoin toki muutamia viime kauden pelejä ja näin, että hän on lupaava toppari. Sain hänestä hyvän kuvan eikä hän tuottanut pettymystä.

– Jos hän pystyy pitämään keskittymisensä ja jatkamaan samalla tasolla koko kauden, kehittyy hän ja pystyy saavuttamaan hyviä asioita urallaan. Hänellä on kaikki ominaisuudet, mitä hyvältä topparilta vaaditaan, samaa paikkaa urallaan pelannut Hyypiä summailee.