Juventuksen ja Ranskan maajoukkueen keskikentän avainpelaajiin kuuluva Paul Pogba, 21, on vakiinnuttamassa asemaansa maailman parhaiden pelaajien joukossa.

Mies on yksi 23 ehdokkaasta FIFA Ballon d’Or -palkinnon saajaksi (ehdokaslista). Viime vuonna mies voitti Golden Boy -palkinnon, joka jaetaan parhaalle alle 21-vuotiaalle pelaajalle.

Miehen agentti Mino Raiola, jonka asiakkaisiin kuuluvat myös mm. Zlatan Ibrahimovic sekä Mario Balotelli, uskoo nuoren suojattinsa vielä voittavan Ballon d’Or -palkinnon urallaan. Hän vertaa myös Pogbaa Ranskan 1980-luvun ranskalaiseen supertähteen, nykyiseen UEFA-pomoon Michel Platiniin.

– Paul on jo parempi kuin Platani. Hän tekee maaleja ja käyttäytyy kuin pelintekijä. Hän voi pelata keskikentän keskustassa ja hyökkäävämpää 10-paikan rooliakin. Puhumme pelaajasta, joka on fyysisesti vahva ja taktisesti kypsä. Hän on moderni ja kokonaisvaltainen pelaaja, Raiola kommentoi Radio Raille Goal-sivuston mukaan.

– Pogbassa on samoja luonteenpiirteitä kuin Zlatanissa. Vaikka elämme Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon aikakautta, voittaa Paulkin vielä Ballon d’Or:n.

Edellä mainitusta kaksikosta jompikumpi on voittanut palkinnon kuusi edellistä kertaa ja toinen voittanee sen taas ensi tammikuussa.