Lauri Dalla Vallen seuransa riveihin halunnut manageri: ”Näytti viimeksi mihin pystyy”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Englannin kolmastason League One -seuraan Crewe Alexandraan juuri sopimuksen kesään 2016 asti tehnyt Lauri Dalla Valle ei managerinsa Steve Davisin mukaan epäröinyt, kun diiliä tarjottiin.

Suomalaiskärjelle oli jäänyt seurasta hyviä muistoja kauden 2012-2013 lainasopimuksen ajalta. Tuolloin hän teki viisi maalia 10 otteluun. (maalikooste). Tunne on ollut molemminpuolista.

– Kaikki tapahtui suhteellisen nopeasti lopulta. Lauri todella halusi tulla tänne ja saimme sopimuksen sorvattua parin päivän aikana, David kommentoi seuran kotisivuilla.

Dalla Valle antoi seuralle näyttöjä vireestään seuran alle 21-vuotiaiden joukkueen ottelussa. LDV ampui joukkueen molemmat maalit 2-1-voitossa.

– Puhuin hänen kanssaan ottelun jälkeen ja kerroin tarjouksemme. Hän nopeasti teki päätöksen ja olen tyytyväinen siitä. Hän on yhä nuori, vain 23-vuotias. Se tuppaa unohtumaan, koska hän on ollut niin pitkää jo kuvioissa mukana, Davis jatkoi.

Nuoresta iästä huolimatta jo useita seuroja ja maita takana

Ikäkausimaajoukkueet läpikäynyt Dalla Valle lähti aikoinaan nuorena poikana Suomesta Liverpoolin akatemiaan (2008-2010) ja jatkoi sieltä Fulhamin organisaatioon vuosiksi 2010-2013.

Usea lainasopimus myöhemmin ilman lopullista läpimurtoa, hän jatkoi matkaan hetkeksi ensin Moldeen ja sitten St. Truideniin.  Viime kesänä mies jäi ilman sopimusta ja kävi ennen Englantia näytillä isänsä kotimaassa Italiassakin välillä,

– Hän on ollut suurissa seuroissa, Norjassa, Italiassa ja Belgiassa ja nyt hän palasi Englantiin. Kysyin häneltä, haluaako hän jatkaa reissamista vai asettua aloilleen ja kehittyä pelaajana.

– Hän nauttii tästä ja tietää, mitä voimme hänelle tarjota. Hän olin erinomainen viimeksi ja näytti mihin pystyy. Nyt saimme hänet pidemmäksi aikaa ja voimme auttaa häntä kehittymään.

 

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!