Jalkapallomaailmassa piskuinen Jemen niisti torstaina tasapelin Suomelta harjoitusottelussa Arabiemiraateissa. 0-0-tulosta voi pitää Huuhkajille jokseenkin kiusallisena, sillä Jemen majailee Fifa-rankingissa vasta sijalla 176.

Toki lieventävänä asianhaarana voi pitää sitä, että Suomikin oli liikkeellä kakkos- tai jopa kolmosjoukkueellaan, ja monen pelaajan seurajoukkue Pohjoismaissa on vasta hiljattain aloittanut valmistautumisen uuteen kauteen.

Ruotsi-pelin maalintekijä Roope Riski oli ensimmäisellä jaksolla pari kertaa vaarallinen mutta jäi toisella jaksolla pimentoon, kun Huuhkajat siirtyi 4-4-2-ryhmitykseen Tim Väyrysen tultua kaveriksi kärkeen.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi kuitenkin Riski, jonka kelpo veto painui hieman oikealta ohi avausjaksolla. Toisella jaksolla Riski osui kulmakahinassa tolppaan. Väyrysellä taas pelaamattomuus näkyi kauas, vaikka muutama tekopaikka siunaantuikin.

Avausjakson vaarallisin paikka oli Jemenillä, mutta maalilla Henrik Moisander venyi mainioon torjuntaan. Toisen jakson lopulla Moisander pysäytti vastustajan läpiajon, Jemenin ainoan paikan.

Huuhkajien kausi jatkuu maaliskuun lopussa tärkeällä EM-karsintaottelulla Pohjois-Irlannin vieraana.