Austria Lustenaun riveissä Itävallan kakkostasolla pelaava Sebastian Strandvall loukkasi nilkkansa torstaina ja näillä näkymin keskikenttäpelaajan kausi on ohi.

Strandvall loukkasi nilkkansa torstain viimeistelyharjoituksessa.

– Olimme matkalla perjantain vieraspeliin ja pidimme kevyet harjoitukset. Sain siinä nilkkaan kovan tällin taklauksesta ja nilkka vääntyi. Salzburgissa otettiin heti röntgenit ja sain kipsin jalkaan, Strandvall kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Eilen perjantaina tapasin joukkueemme lääkärin, mutta hänellä oli nuo samat röntgen-kuvat käytössään. Maanantaina menen magneettikuviin ja sitten selviää lopullinen diagnoosi.

Kausi on kuitenkin näillä näkymin ohi Strandvallin osalta.

– Luussa on ainakin pieni murtuma, mutta siitä selvinnee ilman leikkausta. Maanantaina selviää sitten nivelsiteiden kohtalo.

– Pahimmillaan tulee pitkä huili ja parhaimmillaan selvitään pienellä tauolla. Meillä kausi päättyy toukokuun lopussa. Siltä näyttää, että kausi on todennäköisesti ohi, Strandvall sanoo.

Strandvall siirtyi talvella Austria Lustenaun riveihin. Suomalaispelaaja on saanut hyvin vastuuta ja kuulunut säännöllisesti avauskokoonpanoon. 10 pelissä Strandvall on tehnyt yhden maalin.

– Ei ole vielä 100-prosenttisen varmaa, että täällä jatkan. Seura on ollut tosi tyytyväinen minuun ja alustavasti on sovittu, että jos säilymme, niin sopimus jatkuisi. Odotetaan nyt rauhassa, ei näistä ikinä tiedä.

Austria Lustenau on sarjataulukossa viidentenä, mutta eroa putoamisviivaan on vain kuusi pistettä.

– Sarjataulukko on tosi tasainen. Nyt pitää vaan napata tarvittavat pisteet. Perjantaina otimme hyvän voiton sarjajumbo Hartbergista 3-1, Strandvall toteaa.

Matti Heikkilä