Maalivahti Thomas Dähne sai HJK-uralleen mahdollisimman karun startin, kun IFK Mariehamn nakutti saksalaisen taakse Suomen Cupin välierässä peräti viisi maalia, ja Dähne itse pelasi maalillaan epävarmasti.

Maanantaina 21-vuotias veskari sai näyttöpaikan numero 2, täpötäydellä Sonera-stadionilla Helsingin paikallisottelussa.

Jännittikö?

– En ollut hermostunut, koska olen pelannut isoissa derbyissä myös Itävallassa. Nautin näistä upean tunnelman takia, Dähne kuittasi.

Milloin sait tietää pelaavasi maalissa Daniel Örlundin tilalla?

– Eilen (sunnuntaina) aamulla Ville (maalivahtivalmentaja Wallen) tuli kertomaan että pelaisin. Olin hieman yllättynyt mutta tietysti myös onnellinen.

Painoivatko Maarianhaminan tapahtumat pitkään takaraivossa?

– Ei pelini siellä ollut hyvää, se on selvää. Se oli vaikea tilanne, olin ollut vain kahdesti harjoituksissa joukkueen mukana. Sanoin itselleni ennen sitä peliä, ettei kannata jännittää, koska en ollut pelannut muutamaan kuukauteen. Nyt olen harjoitellut kovasti, niitäkin asioita, jotka siellä menivät huonosti.

HIFK-peliin Dähne oli omalta osaltaan tyytyväinen.

– Tein joitakin pieniä virheitä, mutta parannan koko ajan. Tänään tasapeli oli ok, mutta jos olisimme olleet huolellisimpia erikoistilanteissa, ehkä olisimme voittaneet. Minusta peli oli ihan hyvä molemmilta joukkueilta, tosin maalivahdeille ei hirveästi tullut laukauksia.

Siirryit HJK:hon varsin yllättäen elokuun taitteessa. Kuinka nopeasti kaikki tapahtui?

– Hyvin nopeasti. Agenttini soitti ja kertoi, että HJK haluaisi hankkia minut. Hänestä mahdollisuus oli hyvä: pääsisin pelaamaan pääsarjaa ja ehkä kansainvälisiäkin pelejä.

– Totesin, että mikä ettei. Luin HJK:sta vähän netistä, ja Helsinki vaikutti mainiolta kaupungilta.

Kuinka vähän tai paljon tiesit suomalaisesta jalkapallosta ennen siirtoasi?

– Ollakseni rehellinen – en tiennyt käytännössä mitään, Dähne naurahtaa.

– Mutta pelasin viime kaudessa Leipzigissä samassa seurassa Mikko Sumusalon kanssa, ja hän on pelannut HJK:ssa aiemmin. Joten puhuin vähän hänen kanssaan ennen päätöstäni.

HJK:n tiivis pelirupeama jatkuu torstaina kotipelillä Krasnodaria vastaan. Siitä, pelaako maalissa tuolloin Örlund vai Dähne, ei saksalainen tohtinut arvella vielä maanantaina mitään.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant