Video: San Marinolle harvinaista herkkua: edellinen vierasmaali vuodelta 2001!

© Kuva: Getty Images

San Marino ei juurikaan ole maalien makuun päässyt arvokisakarsinnoissa. Niinpä maalia Liettuaa vastaan osattiin juhlia oikein kunnolla.

San Marino oli venyä jättiyllätykseen nappaamalla tasapelin Liettuaa vastaan. Matteo Vitaiolin maali 55. minuutilla ei kuitenkaan riittänyt, kun ottelun lisäajalla Lukas Spalvis ampui 2-1-voiton kotijoukkueelle. San Marinolla oli loistosaumat venyä pisteille, sillä Liettua joutui pitkän aikaa pelaamaan miesvajaalla.

Ennen Vitaolin maalia vahti Giedrius Arlauskis oli ajettu ulos, ja seuranneesta vapaapotkusta historiallinen osuma syntyi. San Marino voi myös kehua olleensa viimeistelyssä tehokas, sillä se sai ottelussa vain yhden laukauksen aikaiseksi.

Vitaiolinin maalista osattiin tappiosta huolimatta nauttia. Olihan edellinen osuma syntynyt vuonna 2001 Latviaa vastaan. Tuolloin osumasta vastasi Nicola Albani. Kaikkiaankin San Marino on tehnyt vain viisi maalia kilpailullisissa otteluissa.

Kaikkiaan kääpiövaltio ehti pelata peräti 34 peräkkäistä vieraspeliä ilman osumaa.

Jos San Marino olisi venynyt tasapeliin, olisi se ollut maan historian toinen karsintapeleissä vieraskentällä.