Suomalaispelaajalla käynnissä vaikea ajanjakso Saksassa: ”Vähän erimielisyyksiä valmennuksen kanssa”

© Kuva: Juha Tamminen
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Armend Kabashi on viime aikoina jäänyt vähälle peliajalle Eintracht Braunschweigin kakkosjoukkueessa.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ja Saksan Kakkosbundesliigassa pelaavan Eintracht Braunschweigin keskikenttämies Kabashi, 19, on pelannut viime aikoina normaalia vähemmän Braunschweihin kakkosjoukkueessa Regional-liigassa. Viimeisen reilun kuukauden aikana kosovolaistaustainen taituri on kerryttänyt tililleen vain 93 minuuttia neljässä viime ottelussa.

– Vähän erimielisyyksiä on ollut valmennusjohdon kanssa, mutta ei mitään sen ihmeempää. Minuutit ovat jääneet vähän vähemmälle nyt sitten, puhelimitse tavoitettu Kabashi kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Regional-liigan kärkijoukkueiden taso on Kabashin mukaan Suomen veikkausliigajoukkueiden tasoa. Suomalainen kokee olevansa kakkosjoukkueen selkeitä runkopelaajia.

– Mitä olen valmentajien kanssa puhunut, niin samalla tavalla hekin sen tilanteen näkevät.

Leppävaaran Pallon kasvatti siirtyi Saksaan kesäkuussa oltuaan noin puoli vuotta ilman seuraa. Hän jäi talvella tyhjän päälle, kun Veikkausliigassa pelannut FC Honka jäi ilman liigalisenssiä.

Siirrosta on kulunut noin viisi kuukautta, mutta Kabashi ei ole vielä päässyt debytoimaan Braunschweigin edustusjoukkueessa, joka pelaa Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosbundesliigassa. Se ei kuitenkaan haittaa häntä suuresti.

– Jo alussa ideana oli, että menen aluksi kakkosjoukkueeseen. Pääsin muutaman viikon sisään harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa ja vähän haistelemaan tunnelmaa. Olin mukana harjoituspeleissäkin, Saksassa syntynyt Kabashi kertoo ja jatkaa:

– En odottanut pääseväni pelaamaan Kakkosbundesliigaa heti alussa. Joulupäivän jälkeen meillä tulee lyhyt harjoitusjakso ja odotan silloin pääseväni ykkösjoukkueen mukaan. Jos siellä menee kaikki hyvin, odotan pääseväni pelaamaan keväällä Kakkosbundesliigassa. Ensi vuonna olisi tarkoitus päästä sinne (edustukseen) kokonaan – ainakin talveen mennessä.

25 ottelua Veikkausliigassa FC Hongan paidassa urallaan pelannut Kabashi majailee tällä hetkellä Wienissä, jossa Pikkuhuuhkajat valmistautuu tärkeään vierasotteluun EM-karsintojen 7-lohkon kakkosta Itävaltaa vastaan. Tänään perjantaina pelattava ottelu alkaa klo 19 Suomen aikaa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!