Jesse Joronen jakoi sympatiansa Matt Ingramille.

Suomen A-maajoukkueen kolmosmaalivahti Jesse Joronen, 22, iski lokakuun puolivälissä unohtumattoman maalin Wycomben verkkoon. Englannin neljänneksi ylimmällä sarjatasolla Stevenagessa lainalla emoseurastaan Fulhamista pelaava Joronen vei joukkueensa 1-0-johtoon pyssyttämällä maalin oman 16-alueensa rajalta.

Jorosen maalin voit katsoa täältä.

Ottelun jälkeen Joronen osoitti tukeaan Wycomben maalivahdille Matt Ingramille, joka oli imuroinut taakseen Jorosen antaman pitkän vastapallon. Pallo pomppasi englantilaistorjujan kannalta harmillisesti, eikä tämä ylettänyt pelivälineeseen.

– Kävin vaihtamassa pari sanaa. Sanoin ensin, että en yrittänyt sitä. Ihan hyvässä hengessä naureskelimme ja juttelimme. Totta kai kävi häntä sääliksi, koska hän joutui katsomaan sitä maalia koko seuraavan viikon Sky Sportsilta, Joronen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka Ingram voikin ottaa Jorosen maalin piikkiinsä, Simpeleen Urheilijoiden kasvatti muistuttaa, että kaikki maalivahdit töpeksivät joskus. Silloin on äärimmäisen tärkeää saada tukea jostain suunnasta, mikä auttaa itseluottamuksen kasaamisessa.

– Kaikki maalivahdit tekevät välillä virheitä. Jotkut niistä päätyvät telkkariin, jotkut jäävät treenikentille. Niille ei voi mitään.

Vaikka maalin tekeminen on maalivahdille harvinaista herkkua, Joronen on suhtautunut osumaansa nöyrästi. Hän ei ole halunnut lähteä suitsuttelemaan onnistumistaan.

– Silloin kun se tapahtui, niin kyllähän silloin naureskeltiin paljon joukkuekavereiden kanssa. Nyt se on onneksi kulunut juttu, eikä tarvitse enää hirveästi jauhaa siitä. Olen iloinen, että se hypetys on nyt mennyt ohi. Olen siellä ottaakseni palloja kiinni enkä pommittaakseni maaleja, vaikka onhan se aina hienoa tehdä maali, Joronen sanoo.

Fulham on tällä hetkellä vailla vakituista manageria, minkä takia Joronen ei ole pystynyt keskustelemaan tulevaisuuden kuvioistaan seurassa. Hänen lainapestinsä Englannin Kakkosliigassa pelaavaan Stevenageen ulottuu tammikuun ensimmäiseen viikkoon asti.

Parhaillaan Joronen kärsii alaraajavammasta, joka tuli marraskuun alkupuolella FA Cupin ottelussa Gillinghamia vastaan. Hän liukastui antaessaan maalipotkua, jolloin lonkankoukistajaan tuli repeämä. Hänen pitäisi olla pelikunnossa 3-4 viikon päästä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros