Entinen Liverpool-luotsi paljastaa: Tämän takia Mario Balotelli hankittiin

© Kuva: Getty Images

Entisen Liverpoolin managerin Brendan Rodgersin mukaan Mario Balotellissa nähtiin suuri, 50 miljoonan punnan potentiaali.

Rodgers etsi pari kesää sitten korvaajaa FC Barcelonaan lähteneelle Luis Suarezille. Tiettävästi ensin Liverpool halusi markkinoilta Alexis Sanchezin, eikä Balotelli ollut vaihtoehdoista suinkaan ensimmäisten joukossa.

Hankinta herätti paljon kritiikkiä – ja jälkikäteen sanoen pilkkakirveet osuivat kohteeseen. Balotelli teki lopulta Liverpoolille vain yhden liigamaalin ja meni sitten lainasopimuksen turvin AC Milaniin.

– Emme etsineet vain maalintekijää. Luis Suarez antoi paljon enemmän – paineen ja sen miten halusimme työskennellä. Ystävyysottelun jälkeen AC Milania vastaan minulta kysyttiin kysymys, eikä mielestäni hän ollut sellainen, joka sopisi etsimäämme profiiliin, Rodgers puntaroi hankintaa jälkikäteen Sky Sportsille.

Seuran omistajat, Fenway Sports Group, uskoivat kuitenkin Balotellissa olevan potentiaalia. Rodgersin puheista voi saada käsityksen, että hänen kätensä olivat sidotut omistajien tahtotilan edessä.

– He uskoivat tämän olevan 50 miljoonan punnan pelaaja, jonka voi tuoda 16 miljoonalla. Ja että voin ehkä kehittää häntä, kuten joitain toisia pelaajia.

Balotelli pelasi Liverpoolin paidassa 16 peliä Rodgersin aikakaudella. Kehitystä ei juuri nähty.