© Kuva: Getty Images

Serie A -kärki jatkoi hurjaa virettään – historiallinen ennätys syntymässä?

Serie A on suurista jalkapalloista luonteeltaan sellainen, että hyökkääjien maalisaldot jäävät usein muiden sarjojen ykkösmiesten tehoista. Tällä kaudella kuitenkin on tapahtumassa poikkeus. Napolin hyökkääjä Gonzalo Higuain kohensi maalisaldoaan lauantaina kahdella osumalla Sassuolon kaatuessa 3-1-lukemin.

28-vuotias argentiinalaiskärki on näin ollen tehnyt jo 20 maalia 20 sarjaotteluun, kun edellisvuosina koko kauden maalikuninkaillakaan ei ole ollut juurikaan enempää osumia. Viime kaudella Mauro Icardi ja Luca Toni jakoivat maalikuninkuuden 22 osumalla ja samaan määrään ylsi sarjaan juuri palannut Ciro Immobile kautta aiemmin.

Sitä ennen kahdella kaudella päästiin parempiin lukemiin, kun Edinson Cavani teki 29 osumaa kaudella 2012-2013 ja Zlatan Ibrahimovic 28 maalia kaudella 2011-2012. Modernin ajan paras saldo on ollut Luca Tonin 31 maalia kaudella 2005-2006. Sitä ennen 30 maalin rajapyykki on ylitetty edellisen kerran 1950-luvulla.

Italian pääsarjan yhden kauden kaikkien aikojen maaliennätys on Gino Rossettin 36 maalia Torinon paidassa kaudella 1928-1929. Mikäli Higuain ampuu loppukauden maaleja alkukauden tahdilla, rikkoisi hän jopa Rossettin ennätyksen 38 osumallaan.