© Kuva: Getty Images

Marcello Lippistä Kiinan maajoukkueluotsi: ”Tilanteemme on vaikea”

Legendaarinen Marcello Lippi on Kiinan jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja.

Kiinan jalkapalloliiton mukaan sopimus on kolmevuotinen, huhujen mukaan palkka olisi peräti 20 miljoonaa euroa vuodessa.

68-vuotias italialainen on johdattanut Guangzhou Evergranden kolme kertaa Kiinan Superliigan mestaruuteen. Hän valmensi Italian maailmanmestariksi 2006.

– Uskon pystyväni kehittämään kiinalaisia pelaajia ja koko Kiinan jalkapalloilua. Pelaajamme ovat taitavia, eikä heidän ole mitään syytä arastella ketään vastaan, he pystyvät saavuttamaan huipputason. Se mitä he tarvitsevat on vastuullisuus, missio ja usko omaan tekemiseen, Lippi naulaili teesejään South China Morning Postin mukaan.

Kiinan MM-karsinnat ovat menneet tyystin pöpelikköön. Pelattuna on nyt neljä ottelua ja Kiinalla on tasan yksi piste. Kuusi peliä on vielä jäljellä. Gao Hongbo sai kenkää, kun joukkue hävisi lokakuun alussa kotonaan nöyryyttävästi sodan runtelemalle Syyrialle.

– MM-karsinnan osalta tilanne on vaikea. Meidän on oltava erittäin yhtenäisiä ja tehtävä kaikkemme selvitäksemme tästä melkein mahdottomalta tuntuvasta haasteesta, Lippi visioi.

Lohkon kaksi parasta menee suoraan Venäjän MM-lopputurnaukseen 2018, Aasian lohkokolmoset pelaavat vielä jatkokarsinnan. Kiinan ero kolmospaikalla olevaan Koreaan on kuusi pistettä.