© Kuva: Getty Images

Pohjois-Korealta ei kunnianhimoa puutu – absurdit tavoitteet jalkapallossa

Pohjois-Korean jalkapallomaajoukkue on FIFA-rankingissa sijalla 124, (toim. huom. Suomi on sijalla 101). Maan tavoitteet ovat kuitenkin yhtä korkealla kuin maan johtajan Kim Jong Unin golf-saavutukset.

Pohjois-Koreassa tehdään kovasti töitä sen eteen, että maan jalkapallo lähtisi nousuun. Maalla on oma jalkapalloakatemia (The Pyongyang academy), jossa 9-15-vuotiaat jalkapalloilijat saavat harjoitusta niin kentällä kuin myös teoriassa koulun penkillä.

Akatemiassa valmentava Ri Yu-Il ei epäile sanoa maan akatemian kovia tavoitteita ääneen.

– Me valmennamme oppilaita niin, että heistä tulee todella taitavia pelaajia, jotka voivat lyödä laudalta taidoissa vaikka Lionel Messin, Yu-Il kertoi AFP:lle.

– Uskon, että meidän pitäisi nyt dominoida Aasian jalkapalloa, ja lähitulevaisuudessa koko maailman jalkapalloa, Yu-Il jatkoi.

Tavoitteet ovat tietysti osa pohjois-korealaista propagandaa, mutta on hyvä muistaa, että Pohjois Korea oli muun muassa mukana vuoden 2010 MM-kisoissa.

Parhaimmillaan Pohjois-Korea on venynyt MM-turnauksessa puolivälieriin saakka vuonna 1966, jolloin se johti puolivälierää jo 3-0, mutta Portugali voitti lopulta ottelun Eusebion neljän maalin johdolla 3-5.

Pohjois-Korean maajoukkueen valmentajalla norjalaissaksalaisella Jorn Andersenilla oli hieman realistisempi ote pohjois-korealaisen jalkapallon tulevaisuuteen.

– Ei, he eivät pysty tuottamaan Lionel Messin tasoisia pelaajia, mutta uskon, että he voivat tuottaa hyviä pelaajia Aasiaan. Siellä on paljon lahjakkaita pelaajia, mutta he joutuvat aina pysyä siellä, he eivät voi lähteä pois maasta. Kun he pelaavat aina Pohjois-Korean sisällä, on vaikea kehittää parempia pelaajia, Andersen sanoi.

Lähde: SportBible, AFP