© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan vuoden tulokaspelaaja korosti Jarkko Wissin roolia: ”HJK:sta tarjottiin sopimusta”

Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi valittu Ilves-pelaaja Mikael Soisalo neuvottelee parhaillaan eri vaihtoehtojen kanssa ulkomaille siirtymisestä.

Soisalo iski viime kaudella Ilves-paidassa seitsemän maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä. Vahva kausi saattaa poikia 18-vuotiaalle laiturille sopimuksen ulkomaille. Soisalon sopimus on voimassa Ilveksen kanssa joulukuuhun 2017 asti.

Veikkausliigan pelaajat valitsivat Soisalon vuoden tulokkaaksi, mutta valinta ei tullut määrätietoiselle nuorukaiselle yllätyksenä.

– Ei valinta sillä tavalla hirveän isona yllätyksenä tullut, mutta eihän sitä ikinä tiedä miten muut pelaajat äänestävät. Jollain tavalla se oli myös tavoite ennen kautta, sillä tiesin, että jos pelaan omalla tasollani, tiesin pärjääväni, Soisalo sanoi.

Soisalon mukaan päätös oli oikea siirtyä Ilvekseen, vaikka sopimusta tarjottiin myös HJK:sta. Suurin syy siirrolle oli Soisaloa juniorimaajoukkueessa valmentanut Ilves-luotsi Jarkko Wiss.

– ”Jallun” rooli oli iso. HJK:sta tarjottiin sopimusta, mutta halusin kunnon mahdollisuuden ja ”Jallu” sanoi, että Ilveksessä sellainen on tarjolla, jos vain pystyn ottamaan paikkani.