© Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen kotiavaus vaarassa, kaupungin käyttöpäällikön lausunto ihmetyttää – ”Miksi Hakametsässä sohitaan kendoa kesäisin?”

Tampereen Ilves aloittaa Veikkausliigakautensa kotipelillä jo 8. huhtikuutta. Vielä on hämärän peitossa, missä kyseinen ottelu FC Lahtea vastaan pelataan.

Ilveksen kotikenttä on Tammelan stadion, mutta stadionin nurmi on tuskin vielä pelikunnossa huhtikuussa. Toinen vaihtoehto on pelata Ratinassa Tampereen stadionilla.

– Täytyy keskustella ensi viikolla kaupungin edustajien kanssa. Ainoa vaihtoehto on Ratina, koska siellä on nyt lämpöputketkin maajoukkueen takia. Muuten kevään pitää olla aikaisessa, jotta pääsemme Tammelaan, Ilveksen toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi sanoi Aamulehdelle.

– Kai ne putket on asennettu siksi, että niitä käytetään, Hevonkorpi jatkoi vielä.

Tampereen kaupungin käyttöpäällikkö Matti Kaario ei ainakaan tuoreeltaan ollut kovin innoissaan Ratinalla pelaamisesta.

– En osaa sanoa, koska uusista systeemeistä ei ole kokemuksia. Jos lunta joudutaan siivoamaan kentän päältä pois, kustannukset nousevat. Lämmitys on olemassa. Kyllä minä taas ihmettelen tätä touhua. Miksi kausi yritetään aloittaa Suomessa näin aikaisin?, Kaario ihmetteli.

Twitterissä Kaarion kommentti herätti ihmetystä.

– Priceless, kaupunki asentanut Ratinaan lämpöputket jalkapalloa varten, mutta käyttöpäällikkö ei halua käyttää niitä, nimimerkki Sami kirjoitti.

– Kyllä minä taas ihmettelen tätä touhua. Miksi Hakametsässä sitten sohitaan kendoa (jääkiekkoa) kesäisin?, Sanna Mäntylä kummasteli.