Jürgen Kloppille rankkaa kritiikkiä: ”Jatkosopimus hänen kanssaan oli täydellistä hulluutta”

Liverpoolin monivuotinen keskikenttäpelaaja Dietmar Hamann ihmettelee isosti, miksi Liverpool teki Jürgen Kloppin kanssa kesällä uuden nelivuotisen jatkosopimuksen.

Klopp nimitettiin manageriksi 2015, ja sopimus oli kolmevuotinen. Avauskausi toi Valioliigassa kahdeksannen sijan ja paikat Eurooppa-liigan ja Liigacupin finaaleihin.

Liverpoolin tämä kausi alkoi väkevästi, mutta tammikuu meni täysin pieleen; liigasijoitus valahti viidenneksi ja lähtö tuli sekä FA Cupista että Liigacupista.

– Uusi sopimus Kloppin kanssa oli täydellistä hulluutta. He eivät tule tällä kaudella voittamaan mitään, eivätkä ehkä pääse liigassakaan neljän joukkoon, Hamann tuskaili Sunday Timesille.

– On todella omituista, että noin pitkä sopimus tehtiin. Klopp tuli Liverpooliin 2015 ja alkoi muuttaa sitä itsensä näköiseksi. Hänen juttunsa olivat ihan järkeenkäyviä ja hän teki heti moniin vaikutuksen. Mutta kun katsoo faktoja, ei hänen pistekeskiarvonsa ole ollut juuri sen parempi kuin Brendan Rodgersilla.

– Lisäksi he hävisivät kaksi finaalia viime kaudella. Ne molemmat olivat täysin voitettavissa, kausilla 1999-2006 Liverpoolissa pelannut Hamann sanoo puolestaan BBC:llä.

– Tilanne olisi ihan toinen, jos he olisivat nyt Mestarien liigassa. Minusta tuntuu, että jatkosopimuspäätöstä ei tehty järjellä, vaan pelkällä tunteella.

– Heidän olisi pystyttävä paljon parempaan siirtomarkkinoilla. Viimevuosien aikana Liverpool ei ole pystynyt käyttämään tilaisuuksia hyväkseen. Enkä ole ollenkaan varma, pystyykö Klopp muuttamaan tilannetta tällä, tai millään muullakaan joukkueella.

– Liverpool on valunut viime vuosina täysin väärään suuntaan, Hamann ärisee.