Pystyssä olevista kauluksista tunnettu entinen futistähti Eric Cantona antoi täyslaidallisen Leicesterin suuntaan, kun seura antoi päävalmentajalleen Claudio Ranierille potkut pari viikkoa sitten.

Ranieri johdatti viime kaudella Leicesterin sensaatiomaiseen Valioliigan mestaruuteen. Kulunut kausi ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla, joka johti pelaajien tyytymättömyyteen ja lopulta Ranierin potkuihin.

ManU:ssa upean uran 1990-luvulla pelannut Cantona antoi oman näkemyksen räväkkään tapaansa Eurosportin videolla.

– Taikuri tuli kaupunkiin ja muutti joukon osittain lahjakkaita jalkapalloilijoita juhlituiksi mestareiksi. Mutta kun ensimmäiset pilvet tulivat, kiittämättömät nulikat juonittelivat taikurin pois. Petturit!, Cantona julisti.

Cantonan mukaan Ranieri oli ainoa valmentaja seuran historiassa, joka on saanut jotain suurta aikaan.

Ranierin potkujen jälkeen Leicester on ottanut kahdesta Valioliigan ottelusta täydet pisteet ja on tällä hetkellä sarjassa viidestoista. Leicesteriä valmentaa tällä hetkellä väliaikaisesti Ranierin apuvalmentajana työskennellyt Graig Shakespeare.

– Ketut, olette 17. sijalla Valioliigassa, sinne te myös kuulutte. Se on teidän DNA:ssa. Te yrititte tavoitella suuruutta, mutta ette tuntisi suuruutta, vaikka se purisi teitä takapuolesta. Tehän annoitte potkut suuruudelle ja nyt teillä on valmentaja, jonka nimi on Shakespeare, Cantona jyrisi.

Voit katsoa Cantonan julistuksen alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Eurosport

@eurosport
"Leicester got rid of poor Claudio as if he was a flea-infested dog."

Commissioner Cantona has his say on Leicester