Jere Urosen edustama belgialainen Genk raivasi tiensä Eurooppa-liigan puolivälieriin torstai-iltana, kun se kaatoi toisen belgialaisseuran Gentin yhteismaalein 6-3.

Toinen osaottelu päättyi Genkin kotiluolassa 1-1-tasapeliin, joka riitti kevyesti jatkopaikkaan. Uronen pelasi ottelussa 81 minuuttia.

Genk oli pitkään kiinni kotivoitossa Timothy Castagnen maalilla, mutta Gent nousi ottelun viime hetkillä tasoihin Louis Verstraeten osumalla.

Uronen teki avausosassa myös maalin, kun Genk venyi huimaan vierasvoittoon maalein 5-2.

Huuhkajien vakiokalustoon kuuluva 22-vuotias laitapuolustaja siirtyi reilu vuosi sitten ruotsalaisesta Helsingborgista Belgiaan. TPS-kasvatti on kuulunut Genkin avainpelaajiin koko kauden.

Syyskuussa tullut loukkaantuminen piti suomalaispuolustajan poissa pelikentiltä reilu kaksi kuukautta, mutta kuntoutuminen sujui nopeasti ja Uronen nousi nopeasti takaisin avauskokoonpanoon.

Genk on Belgian pääsarjassa kahdeksantena, mutta vain kahden pisteen päässä neljäntenä olevasta Gentistä. Urosen kausi jatkuu seuraavaksi maajoukkueen mukana, kun Suomi kohtaa MM-karsintaottelussa Turkin ja harjoitusottelussa Itävallan.