Jollen Danger Zone: El Clasico pysäyttää aina

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Viikonlopun euro-jalkapallo tarjosi, ja tarjoaa, monia herkkupaloja: FA Cupin välierät, sarjoissa pelataan ratkaisupelejä ja samalla spekuloidaan vielä, miten kaikki kävikään viime viikon Mestarien liigan puolivälierissä. Mutta myöhään sunnuntai-iltana kaikki muu spekulointi hiljenee, kun väki ympäri maailman keskittyy El Clasicoon.

Espanjan ja Katalonian välinen taistelu on jo kymmeniä vuosia ollut suurtapahtuma, mutta viime vuosina se on noussut maailmanlaajuisesti todella seuratuksi otteluksi. Varmasti osasyy tähän on siinä, että muutamat kiistatta maailman parhaista pelaajista ovat kentällä mukana. Ja ihan viime vuosina El Clasico on antanut kaikille hyvän sauman vertailla, kumpi sitten onkaan maailman paras pelaaja: Ronaldo vai Messi. FIFAn parhaan pelaajan palkintoa tuo kaksikko on hallinnut vuodesta 2008.

Jos kotijoukkue voittaa, on se käytännössä varma mestari.

Tällä kertaa ottelussa ei ratkaista Espanjan mestaruutta suoranaisesti. Normaalin vastaisesti Barcelona ei ole pystynyt olemaan riittävän tasainen sarjassa. Joukkue on pudottanut paljon aivan turhia pisteitä ja siksi Espanjan mestaruus ei ole omissa käsissä – voitto riittää tuomaan Barcan Realin tuntumaan, mutta ei ohi. Realille mestaruus on sen sijaan periaatteessa katkolla: jos kotijoukkue voittaa, on se käytännössä varma mestari.

Missä valmiudessa joukkueet sitten ovat? Barcelonalle kausi on kääntymässä katastrofaaliseksi. Mestarien liigassa välierä jäi haaveeksi ja Espanjan mestaruus on karkaamassa. Valmennus tulee varmasti vaihtumaan, sillä Luis Enrique ilmoitti jo ajat sitten, että hänen aikansa Barcassa on ohi. Todennäköisesti muutama pelaajakin saa etsiä uuden työnantajan ensi kesänä – ja vastaavasti uusia kasvoja on tulossa. Rauhatonta siis on. Real on taas raiteillaan. Zidanen asema on vakaa, joukkue on mukana Mestarien liigan välierissä, Espanjan mestaruus tukevasti omissa käsissä – vaikka sunnuntaina tulisi turpiin.

Näiden seikkojen vuoksi Real on papereissani ottelun suosikki.

Näiden seikkojen vuoksi Real on papereissani ottelun suosikki. Barcelonassa joka tapauksessa kuohuu, sillä tulokset eivät ole heidän mittatikullaan mitenkään hyvät. Real taas pääsee rauhassa, ilman suuria paineita, hakemaan tulosta ja varmistusta mestaruudelleen. Lisäksi joukkueen pelihuumori näyttää olevan kohdallaan. He ovat saavuttaneet huippujoukkueelle tärkeän tilan, jossa voittoja tulee vähän huonommallakin pelillä. Samaa voisi sanoa Cristiano Ronaldosta – maaleja tulee isoissa peleissä vaikka peli ei ihan parhaimmillaan olisi.

Barcelona tarvitsee voiton pitääkseen vielä mestaruustoiveet hengissä. Lisäksi se olisi edes jonkinlainen laastari sille pettymykselle, joka Mestarien liigasta tuli. Näen kuitenkin, että Barca tarvitsee lähes täydellisen ottelun, jotta Real pysähtyisi. Ja maaleja, sillä Real ei tule ilman tehtyä maalia jäämään kotikentällään Barcelonan tämän hetken puolustusta vastaan.

Silti pitää muistaa, että oli lähtökohta mikä tahansa, tuon tason pelaajat eivät pysty pelaamaan tylsää ottelua. Taitoa on niin paljon kentällä, että huippusuorituksia nähdään joka tapauksessa. Eikä kumpikaan joukkue, tai yksikään pelaaja, halua tuota peliä hävitä.

Barcelona ei halua antaa Sergio Ramokselle sitä riemua, että hän pääsee omassa somessakaan ilakoimaan voiton kunniaksi, mutta ihan yhtä vähän Realissa halutaan, että Pique tekee heille juuri saman.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Comments are closed.