Helsingin IFK rypee tällä hetkellä syvällä mudassa.

Joukkue on napannut 13 ottelusta vain yhden voiton ja sitä vaivaa paha maalinteko-ongelma. Viimeiset kolme peliä ovat päättyneet tappioon, eikä IFK onnistunut iskemään niissä osumaakaan. Kaiken kaikkiaan sillä on vain kahdeksan maalia kasassa.

Sarjataulukossa helsinkiläiset ovat toiseksi viimeisenä, kaksi pistettä jumbojoukkue JJK:n yläpuolella.

Seuran jalkapallotoimen toimitusjohtaja, Tero Korhonen, kertoi Ilta-Sanomille, että päävalmentaja Antti Muurisen ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan työnsä puolesta.

Lauantaina IFK:n kannattajat lauloivat joukkueen vanhan päävalmentajan, Jani Honkavaaran, nimeä, kun Tähtirintojen peli takelteli PS Kemiä vastaan. (Lue lisää)

Korhosen mukaan HIFK aikoo olla varpaillaan, kun siirtoikkuna aukeaa heinäkuun 10. päivä.

– Meidän täytyy kyllä pitää silmät ja korvat auki. Nyt vielä vaikuttaa siltä, että Tommi Vesala on pitkään poissa. Fredrik Lassas on onneksi palaamassa pelikuntoon, kommentoi Korhonen Ilta-Sanomille.

HIFK on tehnyt kahdella edellisellä Veikkausliigan kaudella satojia tuhansia euroja tappiota. Keväällä se joutui käynnistämään uuden osakeannin.

Onko helsinkiläisillä varaa värvätä uusia pelaajia?

– Hyvä kysymys. Talous on tiukalla, mutta itse asiassa tilanne on parempi kuin viime vuonna tähän aikaan. Jos tänään lyötäisiin kirjat kiinni, niin olisimme tältä vuodelta jopa vähän plussan puolella.

– Tietysti aina haluaisi myydä enemmän lippuja, mutta kokonaisuutena tilanteeseen pitää olla tyytyväinen. Puolivuosikatsaus on todennäköisesti plussalla, mutta koko vuodelta tullee vähän tappiota.