UEFA sallii Red Bullin joukkueiden pääsyn Mestarien liigaan

© Kuva: Getty Images

UEFA on tehnyt myöntävän päätöksen Bundesligassa toiseksi sijoittuneen RB Leipzigin ja Itävallan Bundesilgan voittaneen Red Bull Salzburgin pääsystä Mestarien liigaan. Aiemmin UEFA:a hiersi seurojen nimessä oleva yrityksen nimi, sekä kahden toisilleen liian läheisen joukkueen kisailu samassa sarjassa.

UEFA oli aiemmin todennut, ettei saman päätäntävallan alla toimivat seurat voi kamppailla samassa kilpailussa. UEFA vetosi kilpailun rehellisyydeksi kutsuttuun sääntöön, joka kieltää tällaisia seuroja kilpailemasta keskenään.

Hallinnollisien ja rakenteellisien muutoksien jälkeen seurat kuitenkin saivat UEFA:n siunauksen, eikä joukkueita nähty enää samaan pussiin pelaavina.

RB Leipzigin nimi on lyhenne sanoista RaasenBallsport Leipzig. Saksan Palloliitto ei antanut seuralle lupaa kantaa yrityksen nimeä, joten joukkue valitsi nimekseen nykyiseen RaasenBalliin, joka tarkoittaa nurmikkopalloa. Joukkueen lempinimi on kuitenkin Die Roten Bullen eli punaiset härät, ja sen kotistadion on Red Bull Arena.

Onnistumisten ja UEFA:n myönteisen päätöksen tuloksena kumpikin joukkue tullaan näkemään Mestarien liigassa ensi kaudella.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!