Diego Maradona lupaa jäädytetyn pelinumeronsa Napoli-hyökkääjälle yhdellä ehdolla

© Kuva: Getty Images

Argentiinalaislegenda Diego Maradona on heittänyt porkkanan Napolin hyökkääjälle Lorenzo Insignelle.

Maradona lupasi antaa jäädytetyn pelinumeronsa ”10” Insignelle, mikäli tämä onnistuu sivuuttamaan argentiinalaislegendan Napolin kaikkien aikojen maalintekijätilastossa.

Napoli värväsi Maradonan riveihinsä vuonna 1984. Maradona iski 115 maalia Etelä-Italian suurseuralle, mikä teki hänestä joukkueen kaikkien aikojen ykköstykin, ja toi Napolille kaksi Serie A:n mestaruutta kahdeksan vuoden aikana.

Myös 26-vuotiaasta Insignestä on kehkeytynyt Napolin kannattajien suuri suosikki, vaikkei ihan Maradonan kaltaisesta superstarasta ja ikonista puhutakaan. Napolin juniori-ikäluokista edustusjoukkueeseen noussut Insigne pyssytti viime kaudella 20 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien. Kaiken kaikkiaan hänellä on 49 maalia Napolin paidassa.

– Jos hän tekee enemmän maaleja kuin minä, niin hän voi ottaa sen (pelinumeron), sanoi Maradona Goalin mukaan.

Napolin riveistä löytyy kuitenkin potentiaalisempikin ehdokas Maradonan maalimäärän ohittajaksi: kapteeni Marek Hamsik, jolla on vain kolme osumaa vähemmän kuin seuraikonilla. Hänellekin Maradona toivoo lisäosumia.

– Toivon, että hän tekee sen. Se ennätys on tehty voitettavaksi. Toivon, että hän tekee paljon maaleja ja auttaa Napolia voittamaan, jotta voin lähettää onnitteluni.

Argentiinalaislegenda toivoi, että seuraavalla kaudella Napoli nousee päävalmentaja Maurizio Sarrin johdolla jälleen Italian mestariksi. Seuran edellinen Serie A:n voitto on kaudelta 1989-90, jolloin Maradona itse johti Napolin peliä.

– Toivon, että tämä on se oikea kausi Scudettoa (mestaruutta) varten. Heillä on oikeanlaista kokemusta, jotta he eivät menetä pisteitä samalla tavalla kuin viime kaudella. Jos he eivät olisi tehneet niin, me olisimme olleet jo mestareita.